۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹

احمدی نژاد چه آینده سیاسی دارد؟

مشهور بودن احمدی‌نژاد در عرصه جهانی تنها امکانی است که رئیس جمهور دهم می‌تواند به آن بیندیشد. آن چنان که در همه 8 سال گذشته از اهمیت حضور ایران در مدیریت جهان سخن گفت. شاید همچون آنها که فکر نمی‌کردند احمدی‌نژاد از مقام شهردار یک شهر به ریاست جمهوری برسد، حضورش به عنوان یک ایرانی در صحنه مدیریت بین‌الملی هم یک خیال باشد که روزی محقق شود.

«مبارزه» (رسانه تحلیلی خبری دانشجویان خط امام):

جماران نوشت:

آینده سیاسی احمدی نژاد نه امروز که از همان آغاز دولت دومش به یک موضوع حاشیه‌ای جذاب برای خبرنگاران تبدیل شد. نه در ایران که در هر سفرش به نیویورک هم از میان مصاحبه‌های متعدد یک سوال هم درباره آینده سیاسی رئیس جمهور مطرح می‌شد. سوالی که احمدی‌نژاد به آن پاسخ دقیقی نداد و حداکثر اشار‌ه‌اش به تدریس به عنوان استاد دانشگاه بود.

 

حاشیه‌ای که اصل شد

 

وقتی خانه نشینی ۱۱ روزه رئیس جمهور در بهار سال ۹۱ که احمدی‌نژاد خودش آن را «دور کاری» می‌خواند، رخ داد و احتمال استیضاح احمدی‌نژاد در بهارستان مطرح شد، بار دیگر این موضوع از حاشیه به اصل آمد و سوال روز رسانه‌های منتقد رئیس جمهور شد. مدافعان پارلمانی هم با خنده از کنار این مساله می‌گذشتند و آن را جدی نمی‌دانستند.

 

صریح‌ترین اظهار نظر خود رئیس جمهور درباره آینده سیاسی‌اش مربوط به سفر اخیرش به روسیه بود که در جمع گروهی از نخبگان روسی درباره آینده کاری خود در ایران پس از پایان دوره ریاست جمهوری گفت: «ممکن است انسانی تاجر و سرمایه‌دار خوبی باشد، اما در سیاست نیز فعالیت داشته باشد و من می‌توانم در حوزه سیاسی فعال بمانم و البته در دانشگاه نیز تدریس کنم و اگر زنده باشیم در خدمت شما خواهم بود.»

 

دانشگاه گزینه اول

 

این عبارات یعنی اینکه رئیس جمهور ایران به عنوان یک فعال سیاسی حتما ادامه فعالیت خواهد داد و البته به یکی از علاقه‌مندی‌هایش- تدریس در دانشگاه- هم بیشتر خواهد رسید، همان طور که مهدی کلهر مشاور سابق احمدی نژاد هم در گفت وگویی که چندی با خبرآنلاین داشت تاکید کرد که «مطمئنم (رئیس جمهور) به برگشت به دانشگاه علاقمند است چون در این ۸ سال، روزهای شنبه برای کار با دانشجویان دکترایش به دانشگاه می‌رفت.»

 

گزینه‌هایی که رد می‌شود

 

تاسیس یک حزب سیاسی، حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام، بازگشت به دانشگاه، ورود به پارلمان آینده و یا راه‌اندازی بنیادی همچون کاری که سیدمحمد خاتمی کرد گزینه‌های پیش روی رئیس جمهور دهم است. گزینه‌هایی که هر کدام را یکی یکی رد می‌شود و در نهایت به سوال اولیه درباره آینده احمدی‌نژاد می‌رسید.

 

همچون خاتمی که عضویت در مجمع تشخیص را نپذیرفت، ممکن است احمدی‌نژاد هم عضویت در شورایی که در دولت دهم کمتر از تعداد انگشتان دست در جلسات آن شرکت کرد را نپذیرد تا از این طریق هم برای حامیانش همچنان مردمی بماند و هم امکان حضور مجددش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ را فراهم کند.

 

راه‌اندازی بنیاد بهار گزینه دیگری است که در هفته‌های قبل برخی رسانه‌ها از راه‌اندازی آن خبر داده بودند و مشایی چهره نزدیک به رئیس جمهور آن را رد کرد تا خیال خودش و بقیه را راحت کند که یک تفاوت دولت خاتمی و احمدی‌نژاد در پایانش شکل بگیرد. احمدی‌نژاد به شیوه خاتمی اهل راه‌اندازی بنیاد نیست. شیوه او در ارتباط با مردم، روش سیاسی‌اش را از خاتمی جدا می‌کند.

 

تشکیل یک حزب سیاسی هم موضوعی است که اگر چه احمدی‌نژاد قبل از ریاست جمهوری با حضور در جامعه اسلامی مهندسین تجربه‌اش کرده بود، اما براساس روحیات رئیس جمهور راه‌اندازی آن نیز کمی بعید به نظر می‌رسد. همچنان که در ۴ سال اول دولت نهم بارها به احزاب تاخت و خیلی راحت بودجه احزاب را وزارت کشور حذف کرد.

 

یک امکان تازه

 

مشهور بودن احمدی‌نژاد در عرصه جهانی تنها امکانی است که رئیس جمهور دهم می‌تواند به آن بیندیشد. آن چنان که در همه ۸ سال گذشته از اهمیت حضور ایران در مدیریت جهان سخن گفت. شاید همچون آنها که فکر نمی‌کردند احمدی‌نژاد از مقام شهردار یک شهر به ریاست جمهوری برسد، حضورش به عنوان یک ایرانی در صحنه مدیریت بین‌الملی هم یک خیال باشد که روزی محقق شود. البته شاید!

 

اظهارنظرهای چهره‌های سیاسی در ماه‌های گذشته در خصوص آینده سیاسی رئیس‌ جمهور را در ادامه ببینید:

 

نام سمت نظر
علاء‌الدین بروجردی فعال اصول‌گرا احتمالاً ایشان دوباره برمی‌گردد به همان دانشگاه . اما اینکه در حوزه سیاسی چه کار خواهد کرد واقعاً نمی‌دانم چه اتفاقی می‌افتد.
عباس سلیمی‌نمین فعال اصول‌گرا آقای احمدی‌نژاد می‌تواند در فضای سیاسی فعالیت کند، ضعف‌های خودش را برطرف کند و بر قوت‌های خودش بیفزاید و مجددا تلاش کند که آراء مردم را در دیگر انتخابات آتی به سمت خود جلب کند. او همچنین می‌تواند تبدیل به یک گروه بسته سیاسی شود.
عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب آینده سیاسی احمدی‌نژاد بستگی به برخورد خودش دارد. احمدی‌نژاد را بیرون از صندلی قدرت نمی‌شود تصور کرد.
مهدی کلهر مشاور پیشین رئیس جمهور مطمئنم به برگشت به دانشگاه علاقمند است چون در این ۸ سال، روزهای شنبه برای کار با دانشجویان دکترایش به دانشگاه می‌رفت.
احمد پورنجاتی فعال اصلاح‌طلب فکر می‌کنم احمدی‌نژاد آینده‌اش ادامه گذشته‌اش است. وی همواره بیش از آنکه با اقدامات و تصمیمات جمعی سازگار باشد، تلاش کرده خود را در قالب متفاوت بودن نشان دهد. احمدی‌نژاد همچنان در تاریخ معاصر ایران پدیده‌ای غیرقابل پیش‌بینی و متفاوت خواهد بود.
جعفر شجونی فعال اصول‌گرا ما نمی‌دانیم می‌خواهد چه کار کند ما که غیب‌گو نیستیم.
اکبر اعلمی فعال اصلاح‌طلب با اتمام دوران ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، حیات سیاسی او و یاران نزدیکش به پایان خط خواهد رسید. پرونده بعضی از اطرافیان وی مانند آقایان رحیمی، مشایی و بقایی تحت رسیدگی قرار خواهد گرفت و چه بسا بعضی از اشخاص حقیقی و حقوقی هم به برخوردهای انتقام‌جویانه با شخص احمدی‌نژاد روی آورند.
عوض حیدر‌پور نماینده مجلس اصول‌گرا ایشان در آینده به ادامه فعالیت سیاسی خود خواهد پرداخت و تلاش می‌کند که در قدرت باقی بماند… شاید او به دنبال یک تشکیلات سیاسی برود اما نه یقینا یک حزب مارک‌دار.
محمد علی ابطحی فعال اصلاح‌طلب با فراز و نشیب‌هایی که هست ایشان بعد از دوره ریاست‌جمهوری در بخش‌های سیاسی کشور فعال شود تا در چرخه مدیریت نظام بماند.
محسن رفیق‌دوست فعال اصول‌گرا اصلا فکر نمی‌کنم (آقای احمدی‌نژاد) تشکیلات سیاسی داشته باشد یا در سیاست بماند.
امیر محبیان فعال اصول‌گرا به نظرم ایشان در صحنه خواهد بود. هیچ‌کس علاقه ندارد از صحنه قدرت کنار برود.
صادق زیباکلام فعال اصلاح‌طلب من فکر می‌کنم که احمدی‌نژاد پس از پایان ریاست جمهوری‌اش حتی ممکن است از عضویت در دانشگاه علم و صنعت هم کنار گذاشته شود و یا اجباراً بازنشسته شود!
روح الله احمدزاده از معاونان پیشین رئیس‌جمهور تحلیل بنده این است که آینده احمدی‌نژاد در دانشگاه رقم خواهد خورد.

دیدگاه تازه‌ای بنویسید:

*

- 3 = 1