۱۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۸ در بيانيه جنبش عدالتخواه مطرح شد

نگرانیم دخالت نهادهای غیر دانشگاهی رویه ثابت آینده گردد

شکل‌گیری چنین فضای حماسی و چنان شور انتخاباتی با به تعطیلی کشاندن دانشگاه‌ها میسر می‌شود؟ اینکه به بهانه ایجاد آرامش در فضای عمومی کشور دانشگاه را که قلب تپنده نخبگانی کشور بوده و از آن به عنوان نیرویی تحلیل‌گر، موثر، پیشرو و گفتمان‌ساز در مناسبات سیاسی اجتماعی یاد می‌شود را از عرصه مهمترین تحولات کشور حذف کنیم؟ آیا به صلاح نظام مقدس جمهوری اسلامی است؟

edalatkhahi 2«مبارزه» (رسانه تحلیلی خبری دانشجویان خط امام): جنبش عدالتخواه‌ دانشجویی در اعتراض به تعطیلی دانشگاه‌ها در ایام انتخابات، بیانیه ای صادر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:

به تعبیر رهبر انقلاب امسال سال حماسه سیاسی است. سالی که باید شور و حرارت انتخاباتی حماسه‌ای دیگر را در تاریخ باشکوه انقلاب اسلامی رقم بزند و بار دیگر صلابت و ایستادگی مردم شریف ایران را در برابر زیاده‌خواهان داخلی و استکبار خارجی به نمایش گذارد.

امّا به راستی شکل‌گیری چنین فضای حماسی و چنان شور انتخاباتی با به تعطیلی کشاندن دانشگاه‌ها میسر می‌شود؟ اینکه به بهانه ایجاد آرامش در فضای عمومی کشور دانشگاه را که قلب تپنده نخبگانی کشور بوده و از آن به عنوان نیرویی تحلیل‌گر، موثر، پیشرو و گفتمان‌ساز در مناسبات سیاسی اجتماعی یاد می‌شود را از عرصه مهمترین تحولات کشور حذف کنیم؟ آیا به صلاح نظام مقدس جمهوری اسلامی است؟

آیا چنین منطقی نوعی توهین به جامعه دانشگاهی کشور محسوب نمی‌شود که به آنها نگاهی فرانخبگی و بلکه امنیتی بشود و حضورشان را تهدیدی برای کشور تلقی نماییم؟ آیا این فعل از سوی هر نهاد و دستگاهی صورت گرفته باشد، با فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری همخوانی دارد؟

مطمئنا تغییر اجباری زمان امتحانات دانشگاه‌های کشور جهت تعطیلی این مراکز در ایام انتخابات، برخلاف حقوق و رسالت‌های جریان دانشجویی چون عدالتخواهی، مطالبه‌گری، آزاداندیشی و آزادی‌خواهی است.

چنین تصمیم ضرب‌الاجلی و محافظه کارانه‌ تأثیرات منفی ذیل را در بر دانشگاه و جامعه می‌گذارد:

- لطمه خوردن به فضای علمی دانشگاه به علت کاهش یا فشرده شدن دوره تدریس اساتید

- کاهش شور و نشاط دانشگاه و بی‌دغدغه کردن دانشجویان نسبت به مشارکت در عرصه سیاست

- کاهش مشارکت دانشجویان -به عنوان طیفی از نخبگان و فعالین جامعه- در فضای انتخابات و به تبع آن کاهش مشارکت مردمی

- کاهش فرصت حضور تشکلهای دانشجویی و دادن زمین بازی به جریان‌ها و احزاب سیاسی غیر مردمی که به درجا زدن و پسرفت در گفتمان کنونی کشور خواهد انجامید

-  دامن زدن به نگاه منفی طیفی از دانشجویان و زمینه‌سازی گسترش و پذیرش شایعات گوناگون در بدنه دانشجویی

-  دادن بهانه به دست دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی

جنبش عدالتخواه دانشجویی بر خود واجب می‌داند مراتب اعتراضش را به طور رسمی به این تصمیم اعلام کرده و از مسئولان امر لغو این تصمیم نابه‌جا را خواستار شود.

ما از این باب نگران هستیم که این تصمیم تبدیل به یک رویه ثابت در آینده سیاسی دانشگاه شود و زمینه دخالت نهادهای غیر دانشگاهی در جریان دانشجویی رسمیت یافته و از این طریق دهان بدخواهان به روی آزادگی نظام اسلامی باز شود.

نهادهایی که متولی چنین تصمیمی هستند باید بدانند که نباید دانشگاه و دانشجو که از مومن‌ترین و متعهدترین جریانات به اسلام و انقلاب هستند را از عرصه سرنوشت سیاسی ملّت حذف کنند؛ و باید باور کنند که هیچ مسئله ای با پاک شدن صورت و موضوعش حل نگشته است.

جنبش دانشجویی اسلامی و انقلابی خود بهتر می‌داند و می‌تواند آرامش و عقلانیت فضایی که متعلق به اوست را اداره کرده و دست بدخواهان را کوتاه نموده و اجازه سوء استفاده به آنها ندهد.

منبع: عدالتخواهی

دیدگاه تازه‌ای بنویسید:

*

51 + = 52