روزشمار دو سال پایانی دفتر تحکیم وحدت در دوازدهمین سالگرد انشقاق:

چگونه تحکیم از وحدت افتاد؟

tahkim

در حالی که «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» ترجیح می‌داد طیف سنتی اختلافات درون خود را حل کند و دفتر تحکیم را به سمتی ببرد که هم منشعب نشود و هم معتدل بماند. که البته سرانجام خواست مشارکتی‌ها بر مصلحت‌اندیشی سازمان مجاهدین غلبه کرد، هرچند که فشار جناح‌های مختلف سیاسی به دفتر تحکیم وحدت در افراطی شدن آن و گم شدن صدای نیروهای اصیل و معتدل بی‌تأثیر نبود.

معرفی یک کتاب به مناسبت سالگرد انشقاق دفتر تحکیم وحدت:

دفتر تحکیم وحدت در کشاکش سنت و تجدد

20110908083317b300-tahkim-final-390x220

در یک نگاه کلی... دفتر تحکیم وحدت از گفتمان اسلام ناب به گفتمان روشنفکری دینی و از آنجا به گفتمان تجددی متطوّر شده است. چنین تطوّری وقتی که در کنار طرفداری بدنۀ دانشجویی و نیز موقعیت نسبتاً حاشیه‌ای طیف شیراز (گفتمان اسلام ناب) قرار می‌گیرد، حکایت از بسط و گسترش دایرۀ حاکمیت گفتمان تجددی در دانشگاه‌ها دارد که بسیاری از آموزه‌های آن در خلال کنش‌های کلامی و غیرکلامی روزمرۀ آن‌ها بازتولید می‌شود.

به مناسبت سالگرد دفتر تحکیم وحدت:

چرا امروزه جنبش دانشجویی وجود ندارد؟

tehran uni

کسانی ضعف را در فرد گرایی میپندارد. عده ای گمان میبرند سبب تهی شدن جنبش دانشجویی از هویت اصیل خود،وابستگی به جریان های سیاسی و یا قدرت است. عده ای گمان می برند سبب ناپدیدشدن جنبش دانشجویی تکثر تشکل های دانشجویی است.درادامه به دلایلی همچون ”عدم نظارت نهادهای نظارتی”، و ” بی تفاوتی مسئولان در وزارت علوم یا نهاد رهبری در دانشگاها” اشاره می شود.

بازخوانی دیدار انجمن‌های اسلامی دانشجویان با امام خمینی(ره)

بروید و تحکیم وحدت کنید

tahkim

در پی سخن امام به این مضمون که «بروید تحکیم وحدت کنید» دانشجویان مسلمان در شهریور ۵۸ گردهم آمدند تا شیوه‌های وحدت و تشکل‌یافتن در قالب اتحادیه‌ای فراگیر را به بحث بگذارند. امام خمینی در دیداری که پس از پایان این سمینار یک هفته‌ای، با اعضای انجمن‌ها داشت مسائل مهمی را با آنان در میان گذاشت و وظایف انجمن‌ها و خطراتی که در کمین این تشکل‌ها بود را تبیین کرد.

علی نجان:

«دفتر تحکیم وحدت» و دفاع مقدس

khate emam

دفتر تحکیم در پشتیبانی همه‌جانبه از دفاع مقدس یکی از شروط نامزدی در شورای مرکزی را داشتن سابقه جبهه تعیین کرد. در سال ۱۳۶۱، به دنبال شهادت نوزده تن از دانشجویان در عملیات فتح‌المبین، دفتر تحکیم وحدت با انتشار بیانیه‌ای، این شهدا را «پیشگامان حرکت عظیم و پیامبرگونه انقلاب فرهنگی» معرفی کرد که «آخرین گام خود را در این راه برداشتند و نشان دادند که انقلاب فرهنگی چیست.»

دکتر مهدی امیریان (دبیر سابق تشکیلات دفتر تحکیم وحدت):

دفتر تحکیم وحدت و چهار دهه جنبش دانشجویی مسلمان

amirian

در حال حاضر فعالان انجمن های اسلامی که پیش تر با عنوان «طیف شیراز» شناخته می شدند، همچنان به اساسنامه و مرامنامه اتحادیه وفادار مانده و سنگر انجمن های اسلامی و «دفتر تحکیم وحدت» را حفظ کرده اند. اتحادیه ای که قدیمی ترین و موثرترین تشکل دانشجویی کشور بوده و هست و می رود تا پرچم استقامت بر «خط امام(ره)» را بار دیگر برافرازد.

جزوه «دفتر تحکیم وحدت را بشناسیم»

TAHKIM LOGO

جزوه «دفتر تحکیم وحدت را بشناسیم» (آشنایی اجمالی با تاریخچه «انجمن های اسلامی دانشجویان» و «دفتر تحکیم وحدت» ) به مناسبت سالگرد تأسیس دفتر تحکیم وحدت(29 شهریور 1358) در سایت مبارزه منتشر شد.

روایت تصویری از عملکرد طیف منحله علامه دفتر تحکیم وحدت (2)

یادآوری تجمعات خالی از جمعیت طیف علامه !

401638_466949746685054_953576309_n

علیرغم پروپاگاندای رسانه ای طیف رادیکال دفتر تحکیم وحدت (موسوم به طیف علامه) که سال 84 به سه فراکسیون مدرن، دموکراسی خواه و روشنگری (سنتی) منشق شد، برنامه ها و تجمعات این جریان رونق چندانی نداشت و دانشجویان نیز رغبتی به آن نشان نمی دادند. این در حالی بود که آنان خود را طیف اصیل انجمن های اسلامی و دفتر تحکیم وحدت دانسته و میراث دار جنبش دانشجویی و نماینده واقعی دانشجویان می خواندند.

روایت تصویری از عملکرد طیف منحله علامه دفتر تحکیم وحدت (1)

در فستیوال چند نفره امیرکبیر چه می گذشت؟

Multimedia_pics_1384_2_Politic_560

آخرین دوره آموزشی انجمن امیرکبیر در دوران ارتباط آن با طیف علامه که سومین دوره آن تحت عنوان فستیوال بود، تابستان 84 بر پایه طرح پیشنهادی فریبا داودی مهاجر برگزار شد. سال قبل از آن هم دومین فستیوال تابستانی با برنامه ریزی پیشنهادی رامین جهانبگلو، برگزار شده بود. هیچ کدام از این برنامه ها با استقبال دانشجویان روبرو نشد؛ تصاویر سومین فستیوال دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، گویای پشتوانه اندکی دانشجویی آنهاست.

تاریخ جنبش دانشجویی ایران: دفتر تحکیم وحدت

tahkim

کتاب «تاریخ جنبش دانشجویی ایران» نوشته آقایان حسین قویدل معروفی و مجید پورنجمی که تنها جلد اول آن با موضوع «دفتر تحکیم وحدت» منتشر شده است، اولین اثر جامع راجع به دو دهه فعالیت انجمن های اسلامی دانشجویان است که فعالیت دفتر تحکیم وحدت را تا پایان سال 80 و انشقاق دو طیف تحکیم به صورت مشروح بیان می نماید. اصول فکری که در مقدمه دکتر محمدباقر خرمشاد بر کتاب آمده است، مبنی بر تعریف جنبش دانشجویی ایران را در چهار موج، در کتاب رعایت شده و بر همان اساس حیات تحکیم متناسب با دولت هایی که در جمهوری اسلامی...