دعوت یک نهاد امنیتی از تشکلهای دانشجویی برای شرکت در یک نشست!
این اقدام که واکنش بقیهی اعضا را به دنبال دارد با مخالفتهای جدیای مواجه شده و تمرد سایر اعضا از شرکت در این نشست را به همراه دارد. در این هنگام مجددا حامی ذینفوذ این حلقه یعنی یک نهاد امنیتی که دخالتها و حمایتهای خود را عریان کرده است وارد شده و با تماس با برخی از تشکلها از آنها میخواهد موکدا در این نشست شرکت کنند. اقدامی بیسابقه که از عمق فاجعه و زد و بندهای خطرناک پشت پردهی حلقهی امنیتی شاخه داخل کشور انجمن علوم پزشکی شیراز با یک نهاد امنیتی و احتمالا خروجی این نشست پرده برمیدارد!
راه اصلاح برخی روندهای ناصواب از تضارب آرا و نقد بیپردهی اصحاب قدرت میگذرد
جناب آقای روحانی در این شرایط، امسال نیز چشم فعالین دانشجویی منتقد، به حضور هر ساله شما در میان دانشجویان نیز امیدوار نماند. اینکه جلسه در یکی از استان های محروم برگذار شود شایسته تقدیر فراوان بود لیکن لغو تریبونهای دانشجویی آن هم هنگامی که دانشجویان درد دلها، مطالبات و انتقادات یک سال خود را به امید بیان آنها در این فرصت فروخوردهاند شایسته نیست. کاش همان هنگامی که مشغول ایراد سخنان زیبایی در مورد دانشگاه و دانشجو بودید صدای دانشجویانی که بیرون از سالن فریاد می زدند جلسهی فرمایشی نمی خواهند را نیز می شنیدید. آنها به شما رای...
قرار بود افتخار جمهوری اسلامی حمایت از پابرهنگان باشد
ما دانشجویان پیرو خط امام از محضر مردم شریف و خون پاک شهدا شرمندهایم که در جمهوری اسلامی، کارگران را برای مطالبهی حقوق حَقهی خود شلاق میزنند اما کسانی که از جیب مستضعفان فسادهای چندهزار میلیاردی درست کردند این روزها آزادانه به سفرهای انتخاباتی میروند. قرار بود افتخار جمهوری اسلامی حمایت از پابرهنگان باشد.آیا روا نیست آنها که دلواپس اسلامیت نظام اند از شدت این ظلمی که به اسلامِ آزادی بخش و عدالت گسترِ حامیِ ضعفا می شود از غصه دق کنند؟ ما شرمنده پیر مرادمان هستیم که اجازه دادیم انقلاب به دست این نامحرمان بیفتد.
نشست تشکیلاتی انجمن های اسلامی لغو شد
نشست تشکیلاتی انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور که قرار بود به همت هیات موسس و اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان پیرو خط امام با حضور فعالین و تشکل های دانشجویی اصلاح طلب در یزد برگزار شود در آستانه برگزاری لغو شد.
نشست مشترک نداریم
ضمن احترام به حق تجمعات قانونی برای تشکل ها و فعالین دانشجویی و امید به تحکیم وحدت انجمن های اسلامی، تا این لحظه تصمیمی دال بر برگزاری یا شرکت در نشست های مشترک دانشجویی گرفته نشده است
استناد شورای نگهبان به بند یک و ۳ ماده ۲۸ بر چه اساسی است؟
احراز صلاحیت، کلمه جدیدی است و ما تا کنون نه در قانون و نه در رویه های قانونی چنین چیزی را نداشته ایم و اصولا این واژه جدید الاحداث است. در دوره مجلس اول شورای نگهبان تشکیل نشده بود و انتخابات بدون شورای نگهبان برگزار شد. هنوز وقتی اگر کسی بخواهد از یک مجلس کارآمد و خوب مثال بزند، مجلس اول را مثال می زند. مجلس دوم و سوم نیز در زمان حیات حضرت امام(س) بود و هنوز تفسیری از بند 99 و نظارت استصوابی نشده بود. در مجلس چهارم بود که در سال 1370 شورای نگهبان اصل 99 قانون...
مجلس خبرگان زیر تیغ شورای نگهبان
ثبت نام بسیار کم افراد صاحب صلاحیت در این انتخابات، شرایط سخت از جمله شرط اجتهاد برای عضویت در مجلس خبرگان، بیمیلی و احساس بینیازی برای فعالیت انتخاباتی از سوی بسیاری از علما با توجه به حضور فقها و علمای شاخص در بسیاری از استانها، تعیین شیوه امتحان از سوی شورای نگهبان و استنکاف کثیری از نامزدها از شرکت در امتحانات، اعلام انصراف برخی از افراد تأیید صلاحیت شده عدم ارائه فهرست انتخاباتی از سوی همه گروههای سیاسی و دلایلی از این دست، باعث شدند که فضای رقابت جدی پدید نیاید و مشارکت مردم کاهش پیدا کند.
نگاهی به قوانین مربوط به انتخابات مجلس خبرگان
یکی از ویژگی های خاص مجلس خبرگان رهبری بررسی و تصویب قوانین مربوط به خود است. این ویژگی در اصل 108 قانون اساسی این گونه بیان شده است: قانون مربوط به تعداد و شرایط خبرگان، کیفیت انتخاب آنها و آئین نامه داخلی جلسات آنان برای نخستین دوره باید به وسیله فقهای اولین شورای نگهبان تهیه و با اکثریت آرای آنان تصویب شود و به تصویب نهایی رهبر انقلاب برسد، از آن پس هرگونه تغییر و تجدیدنظر در این قانون و تصویب سایر مقررات مربوط به وظایف خبرگان در صلاحیت خود آنان است.
مجلس خبرگان رهبری از آغاز تا به امروز
دومین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز با اعتراضاتی نسبت به ردصلاحیت ها بر پایه دو اصل نظارت و روند بررسی صلاحیت ها روبرو بود چنانچه برخی اعضای خبرگان دوره اول چون صادق خلخالی در این دوره رد صلاحیت شدند. سومین دوره خبرگان رهبری نیز از بحث های مربوط به رد صلاحیت ها به دور نبود به نحوی که بسیاری از چهره های اصلاح طلب در این دوره از انتخابات رد صلاحیت شدند.
روایت هاشمی از انتخاب رهبر توسط خبرگان و مراجع، شورای رهبری و نظارت کمیسیون تحقیق بر نهادهای زیر نظر رهبری
در قانون اساسی وظیفه خبرگان شناسایی فردی اصلح، برای منصب ولایت و رهبری است. بعد از آن اگر ضرورتی پیدا شد؛ یعنی رهبری به هر دلیل نبود یا کنار رفت یا فوت کرد یا عزل شد یا حالت دیگری پیش آمد، باید رهبر را انتخاب کنند. پس از انتخاب رهبر با اتکای به شناخت قبلی و اتکای به اصولی که در رهبری شرایطی را در نظر گرفته است، آیا آن شرایط در رهبری باقی هست یا خیر؟ که اگر احیانا این شرایط مخدوش شد و یا از بین رفت طبعا رهبری صلاحیتش از بین میرود و تشخیص این هم فقط...
سه دوره تعامل و تقابل مجلس خبرگان و شورای نگهبان
سوم خرداد، ۱۳۷۷ نامه سرگشاده مهدی کروبی دبیر وقت مجمع روحانیون مبارز خطاب به هیأت رئیسه مجلس خبرگان منتشر شد. او با اشاره به تغییراتی که در آخرین جلسه خبرگان اول درباره نحوه تعیین صلاحیت کاندیداها صورت گرفته بود خواستار بازگشت خبرگان به قانون انتخابات اولیه خود شده بود. کروبی با استناد به آمارهای رأی گیری در دوره اول و دوم دلیل کاهش چشمگیر آرای مردم در دوره دوم را از بین رفتن فضای رقابت میدانست.
مرجع تعیین رهبری باید متعلق به همه باشد
از نظر من کار خبرگان نباید اینگونه باشد و در خبرگان هم گفتم که اگر بخواهیم وظیفه خود را به خوبی انجام بدهیم، همه کارهای کشور زیرنظر رهبری است و ما نباید از آنها غافل باشیم. رهبری قدرت مطلق کشور هستند، لذا ما باید لااقل نهادهایی را که زیر نظر رهبری هستند، و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود و اگر حسنی هم دارند، آن حسن را بزرگ و تشویق کنیم. این کار تا به حال میشد، اما قوانینی را که خودمان گذراندیم، محدود است. در آینده خبرگان دیگری میآید که باید...
قانون اساسی درباره نظارت بر رهبری چه میگوید؟
بر اساس اصل ۱۱۱ قانون اساسی، تشخیص مواردی همچون ناتوانی رهبر در اجرای وظایف قانونی و فقدان یا از دست دادن شرایط رهبری، از وظایف مجلس خبرگان است. یکی از کمیسیونهایی که در مجلس خبرگان تشکیل شده، کمیسیون تحقیق (هیأت تحقیق) است که دو وظیفهی عمده دارد؛ مشاوره به رهبری، نظارت و بررسی عملکرد رهبری و نهادهای زیر نظر رهبری.
مناظره داغ تلویزیون در مورد شورای نگهبان
من وقتی با نهاد نظارتی روبرو شوم که جمع کثیری را با این دلیل رد می کند، اگر کسانی که احراز نشده اند را به صالحان ملحق می کردید شورای نگهبان تلاش بیشتری می کرد تا عدم صلاحیتشان را اثبات کند. وقتی شما این همه تلاش کردید و نتوانستید اینها را احراز کنید، باز هم می گویید اصل بر این است که لیاقت ندارید؟ اگر اینها ملحق به صالحان می شدند شورای نگهبان این تعداد زیاد را بلاتکلیف نمی گذاشت. هیات نظارت منصوب شورای نگهبان است، اعتراض هم می شود می رود به کسانی که اینها را نصب کردند. نهاد...
قید استصواب؛خلاف نظر صریح قانونگذار و اجتهادی درمقابل نص
شنیدهام در دانشگاه گفتهاند که دخالت در انتخابات، دخالت در سیاست است و این حق مجتهدین است. این یک توطئه است. یعنی در امور سیاسی ایران پانصد نفر دخالت کنند و مردم بروند سراغ کارشان. چند نفر پیرمرد ملا بیایند دخالت کنند؟ این از توطئه سابق بدتر است. این مجتهدین را با دست همین ملت میخواهد از بین ببرد. (صحیفه ج۱۸ ص ۳۶۸)