۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵

اطلاعیه دفتر تحکیم وحدت پیرامون عدم صدور مجوز تأسیس انجمن های اسلامی

در پی طرح سوال از وزیر علوم در صحن علنی مجلس، درباره علل عدم صدور مجوز فعالیت انجمن های اسلامی در دانشگاه ها، «دفتر تحکیم وحدت» با صدور اطلاعیه ای اعلام می دارد از تشکیل یا احیاء هرگونه تشکل اسلامی در هر دانشگاهی که مرامنامه و هویت آن با مرامنامه دفتر تحکیم وحدت در تزاحم نباشد استقبال می کند.

«مبارزه» (رسانه تحلیلی خبری دانشجویان خط امام) –  گروه دانشگاه: در پی طرح سوال از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی مجلس، درباره علل عدم صدور مجوز فعالیت انجمن های اسلامی در دانشگاه ها، «دفتر تحکیم وحدت» با صدور اطلاعیه ای ضمن تاکید بر حقوق مصرح دانشجویان در آئین نامه ها و اسناد دانشگاهی اعلام می دارد از تشکیل یا احیاء هرگونه تشکل اسلامی در هر دانشگاهی که مرامنامه و هویت آن با مرامنامه ی دفتر تحکیم وحدت در تزاحم نباشد استقبال می کند.

متن اطلاعیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

در سالی که مزین به نام حماسه سیاسی است، مسئولین دانشگاه ها می بایست فضایی جهت رشد اراده های سیاسی دانشجویان که به واقع نقش اساسی در رشد علمی و نشاط سیاسی کشور به عهده دارند را  تمهید نمایند. اما به نظر می رسد برخی مسئولین و دست های پشت پرده به دنبال حفظ وضع موجود و محدود نگاه داشتن فعالیت های دانشجویی و سیاسی می باشند و در این هنگام است که اراده های پاک دانشجویان دغدغه مند به وضوح نشانه می رود. بدین شکل این ساختار های دانشجویی پایین به بالا، از بالاتر مسدود می گردند و چه ننگ است که تمام اتفاقات با کنارگذاشتنِ میثاقِ ما یعنی قانون انجام می پذیرد.
شاید ابتدایی ترین حرکت برای تغییر این فضا صدور مجوز فعالیت دانشجویان مسلمانی باشد که سعی در تحقق اهداف انقلاب اسلامی را دارند و می خواهند تحت لوای پرچم اسلام تمرین انسان شدن و انسان سازی کنند.
متاسفانه می بینیم سعی برخی مسئولین دانشگاهی و استانی که با جلوگیری از احیا ساختارهایی جهت فعالیت های دانشجویی سخت ترین لطمات را بر فضای دانشگاه می زنند. مسئولیتی که با بی تفاوتی و بعضا مخالفت با فعالیت های تشکیلاتی دانشجویان نابخردانه فضای بی تفاوتی را در دانشگاه بسط داده و موجبات سکولاریزه شدن فضا را فراهم می آورند.
چه کنیم که از دست این تنگ نظری ها و قانون گریزی ها؟ شاید بتوان با توکل بر خدا و امید به یاری او، از نفسانیت خود در امان بمانیم. در آستانه انتخابات برخی جریانات سازمان دهی شده و به دنبال آن هستند تا حبل اتحاد و توسعه تشکیلاتی را از دفتر تحکیم وحدت بگسلند، از یک سو عمله های قدم به مزدِ جریانات سیاسی موجود را می بنیم و از دیگر سو برخی قلم فروشانِ مطرود که با سیاستی ایستا سعی در فشار مضاعف بر دفتر تحکیم وحدت را دارند. سیاستی که پیشرفت و نوسازیِ تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت را برای مشروعیت خود خدشه ساز می بینند و با اقدامات و مواضع رسانه ای و بعضا غیر رسانه ای خود سعی دارند تحکیم را همانطور که نباید باشد نگهدارند.
شکی نیست که ساختار اصیل و دانشجویی دفتر تحکیم وحدت نزدیکترین ساختار به آرمان تشکیلاتی جنبش دانشجویی مسلمان است که با تاکید بر حضور دانشجویان مسلمان با هر زیر گرایشی و با نگاه به مطالبات کف دانشگاه سعی در حاکمیت ارزش های دینی بر دانشگاه و آماده سازی فضا جهت نیل به دانشگاه اسلامی را دارد.
قاعدتا اگر بنا باشد آرمان ها تحقق یابد بایستی ابزار آن را در اختیار داشته باشیم و قانون ابزار را در اختیار ما قرار داده ولی گویا مجریان قانون بنا ندارند حق ما را به ما بدهند.
از یک طرف می بینیم ساختارهای قانونی موجود سال هاست این اجازه را به ما می دهد تا انجمن های اسلامی و بالطبع دفتر تحکیم وحدت را احیا کنیم و بتوانیم رسالت خود را به ثمر رسانیم اما از طرفی دیگر دست هایی را می بینیم که نمی خواهند تحکیم وحدت چیزی جز مجموعه ای باشد که تا می خورد بر سر آن بزنند. مجموعه ای باشد که فقط نامش تحکیم وحدت باشد تا این سوال پیش نیاید که چرا دردانه انقلاب در دهه سوم انقلاب وجود خارجی ندارد؟ اما نگاه ما تحکیم وحدتی ها بسیار تفاوت دارد با عملکرد آقایان!
مدت بسیاری ست که از مطالبات ما می گذرد ولی اکنون است که گوش شنوایی پیدا شده؛ گویا قرار است صدای ما نیز شنیده شود…
اقدام شایانِ تقدیر برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در به میدان آوردن مسئول اصلیِ اکثرِ این قانون گریزی ها روح تازه ای را در تشکیلات دفتر تحکیم وحدت دمیده و کورسوی امیدی را نمایان ساخته؛ امیدواریم با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و پافشاری آنان بر اجرای کامل “آئین نامه فعالیت تشکل های اسلامی دانشگاهیان” مقدمات پیشرفت تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت فراهم آمده، مجموعه ای که همواره یادآور خاطرات زیبا از سال های پر فراز و نشیب انقلاب اسلامی را در ذهن بزرگان نظام تداعی می کند به جایگاه اصلی خود بازگردد.
دفتر تحکیم وحدت ضمن تاکید بر حقوق مصرح دانشجویان در آئین نامه ها و اسناد دانشگاهی اعلام می دارد از تشکیل یا احیاء هرگونه تشکل اسلامی در هر دانشگاهی که مرامنامه و هویت آن با مرامنامه ی دفتر تحکیم وحدت در تزاحم نباشد استقبال می کند و در صورت پذیرش مرامنامه دفتر تحکیم وحدت توسط تشکل های اسلامی با نام انجمن اسلامی دانشجویان آمادگی لازم جهت مهیا کردن فضای ورود آن تشکل به این مجموعه دانشجویی را خواهد داشت.

ضمیمه اطلاعیه:
الف) طبق بند یک ماده سه آئین نامه “تشکل های اسلامی دانشگاهیان” حداقل پنج نفر از دانشجویان که دارای شرایطی قید شده در آئین نامه باشند می توانند درخواست صدور پروانه تشکل را به دبیرخانه هیات نظارت دانشگاه تقدیم نماید تا در دستور جلسه هیات نظارت قرار گیرد. طبق بند شش ماده چهار دستور العمل اجرایی آئین نامه مذکور مدت زمان مجاز برای مکاتبات و انجام مراحل بررسی صلاحیت اعضای هیات موسس توسط هیات نظارت دانشگاه حداکثر یک ماه از تاریخ درخواست کتبی است و هیات نظارت موظف است طبق بند سه ماده سه آئین نامه ظرف مدت پانزده روز کاری پس از اتمام مراحل بررسی در صورت تایید صلاحیت هیات موسس نسبت به صدور موافقت اصولی و در صورت عدم تایید نسبت به اعلام کتبی دلائل ردصلاحیت به صورت طبقه بندی شده با امضای دبیر هیات نظارت اقدام نماید. اعضای هیات موسس رد صلاحیت شده ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ کتبی رای هیات نظارت دانشگاه می توانند به رای هیات نظارت دانشگاه در هیات نظارت مرکزی اعتراض نمایند.
ب) طبق بند چهار ماده سه آئین نامه مذکور هیات موسس مکلف است حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ دریافت موافقت اصولی، فهرست اسامی اعضا و اساسنامه را به هیات نظارت تسلیم نماید. طبق بند پنجم ماده سه آئین نامه هیات نظارت پس از دریافت فهرست اسامی(در حد نصاب لازم)، حداکثر ظرف دو ماه نسبت به بررسی و تصویب اساسنامه و صدور مجوز برای تشکل واجد شرایط اقدام می نماید. در بند ششم ماده سه آئین نامه مذکور آمده هیات نظارت موظف است در صورت عدم تصویب اساسنامه مراتب را به طور کتبی با ذکر دلایل و مستندات به متقاضیان اعلام نماید و متقاضیان می توانند ظرف مدت یک ماه ضمن تامین نظر هیات نظارت تقاضای تجدید نظر نمایند. در تبصره همین ماده آمده است در صورت امتناع هیات نظارت دانشگاه از صدور پروانه و یا اعتراض هیات موسس تشکل به نظرات هیات نظارت درباره اساسنامه تشکل، هیات موسس می تواند اعتراض خود را به هیات نظارت مرکزی ارسال نماید و هیات نظارت مرکزی موظف است ظرف مدت دو ماه نسبت به اعتراض واصله رسیدگی و اعلام نظر نماید.
ج) چند سوال که بایستی پاسخ آن را از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست؛

۱-     با توجه به جایگاه مهم هیات نظارت مرکزی در حراست از اجرای قانون و همچنین قرارگیری هر کدام از وزرا در سمت ریاست این هیات ها، وزرا جلسات هیات نظارت مرکزی را هر چند وقت یک بار برگزار نموده؟ آیا وزرا در جلسات شرکت می کنند؟

۲-    با توجه به تاکید بندهای ذکر شده بر پاسخگویی کتبی هیات نظارت دانشگاه به هیات موسس تشکل های اسلامی در مواردی چون عدم صدور پروانه و یا عدم تصویب اساسنامه آیا هیات های نظارت دانشگاه ها در مواجهه با دانشجویان متقاضی پاسخگویی مکتوب دارند؟ چرا هیات نظارت مرکزی که تمامی شکایات بدان جا ختم می شود به عدم پاسخگویی مکتوب هیات های نظارت دانشگاه ها رسیدگی نمی کند؟

۳-    چندی پیش دکتر خواجه سروی معاونت محترم فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مصاحبه با خبرگزاری ها از صدور مجوز برای هفت دفتر جدید دانشگاهی عضو مجموعه تحکیم وحدت حرف به میان آورده بودند. با توجه به نیاز ارسال پروانه تشکل دانشگاهی به دفتر تحکیم وحدت جهت عضویت در این مجموعه دانشجویی آیا صدور پروانه و تسلیم آن به هیات موسس ها کتبا صورت پذیرفته؟ در مکاتبات صورت گرفته با دانشگاه ها جهت صدور مجوز این دفاتر دانشگاهی آیا الزام آور بودن رای هیات نظارت مرکزی برای دانشگاه ها مشخص بوده؟ چرا تا کنون در کار هیچ کدام از این دفاتر در مواجهه با مسئولین دانشگاهی شان هیچ گشایشی صورت نپذیرفته؟

پایان متن

منبع: تحکیم نیوز

دیدگاه تازه‌ای بنویسید:

*

+ 70 = 71