۱۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹

اسد: غرب به زودی بهای سنگین حمایت از القاعده را می‌پردازد

ما به هر کسی که با اسرائیل به صورت آشکار و پنهان همکاری نکرده و علیه سوریه توطئه چینی نکرده باشد مذاکره می کنیم. در خصوص نظامی که در سوریه حکمرانی کرد و اینکه پارلمانی باشد و یا ریاست جمهوری باید بگویم که مردم نوع این نظام را مشخص خواهند کرد. غربیها نمی دانند و چه بسا می دانند که تروریستهایی که از آنها حمایت می کنند به سمت خودشان باز می گردند. البته رسانه های غربی از خطرات بازگشت تروریستها سخن می گویند.

بشار اسد«مبارزه» (رسانه تحلیلی خبری دانشجویان خط امام): بشار اسد ضمن هشدار نسبت به احتمال امتداد یافتن جنگ سوریه به اراضی اردن تاکید کرد کشورهای غربی به زودی بهای حمایت از القاعده را در این جنگ می پردازد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی الیوم السابع، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه سوری “الاخبار” عنوان داشت همانطور که غرب تشکیلات القاعده را در افغانستان با پرداخت هزینه‌های سنگین حمایت کرد و اکنون آن را در سوریه، لیبی و دیگر مناطق پشتیبانی مالی می‌کند به زودی در قلب اروپا و آمریکا بهای این حمایت را خواهد پرداخت.

رئیس جمهوری سوریه در واکنش به اظهارات کشورهای غربی در خصوص لزوم کناره‌گیری وی از قدرت تصریح کرد، مردم سوریه خود در مورد ماندن و یا کناره گیری رئیس جمهوری کشورشان تصمیم می‌گیرند.

وی در ادامه افزود: این سمت تا زمانیکه با حمایت مردم همراه نباشد هیچ ارزشی ندارد.

در همین راستا بشار اسد ضمن اعلام مخالفت در خصوص کناره‌گیری خود که یکی از شروط مخالفان برای اجرای راهکار سیاسی است اظهار داشت، ما هیچ گزینه‌ای جز پیروزی نداریم و در صورتی که بر این مهم دست نیابیم سوریه از بین می‌رود.

در این مصاحبه، بشار اسد حمایت‌ کشورهای غربی را مشابه کمک‌های آمریکایی‌ها و نقش آن در ایجاد گروه طالبان و القاعده در افغانستان دانست

رییس جمهوری سوریه در سخنانش به کمک‌هایی اشاره کرد که دولت آمریکا در سالهای دهه ۱۹۸۰ و در دوران اشغال اتحاد جماهیر شوروی به مجاهدین در افغانستان ارائه کرد.

وی گفت: کشورهای غربی هزینه گزافی برای کمک به القاعده در دوران شکل‌گیری‌اش پرداخته است. این کشورها امروز همین کار را در سوریه، لیبی و دیگر کشورها انجام می‌دهند و هزینه گزافی را در قلب اروپا و آمریکا خواهند پرداخت.

وی در ادامه شکست خود را در این درگیری‌ها، فاجعه بار دانسته و گفت: هیچ گزینه‌ای به غیر از پیروزی وجود ندارد. اگر غیر از این شود، پایان سوریه در پیش خواهد بود و من فکر نمی‌کنم مردم سوریه چنین گزینه‌ای را انتخاب کنند. حقیقت این است که جنگ درگرفته است و باید تکرار کنم: نه به تسلیم. نه به فرمانبرداری.

وی در ادامه گفت: باور این موضوع برای من دشوار است که صدها شورشی با اسلحه‌های خود وارد سوریه می‌شوند، در حالی که دولت اردن می‌تواند حتی یک نفر با اسلحه سبک، که برای مبارزه به فلسطین رفته است را دستگیر کند. آتش در مرز ما ختم نمی‌شود و همه می‌دانند که اردن نیز به اندازه سوریه در خطر است.

بشار اسد هم‌چنین تاکید کرد که نیروهای شورشی موجود در سوریه که از حمایت‌های کشورهای غربی برخوردار هستند به زودی به این کشورها

اسد همچنین عنوان داشت: سوریه در معرض توطئه برای استعمار جدید از طریق راهکارها و سازوکارهای مختلف قرار گرفته است.برخی کشورهای بزرگ به ویژه کشورهای غربی به رهبری آمریکا از دیرباز نمی توانند ببینند که کشوری حتی در اروپا دارای استقلال است چه برسد به کشورهای جهان سوم.

اسد در ادامه افزود: ملت سوریه ملتی بزرگ هستند و ما از آنها امید می گیریم. شرایط کنونی در سوریه از زمان آغاز بحران بسیار بهتر است.رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در سیاستهای خود درون این کشور شکست خورده است.

رئیس جمهوری سوریه در خصوص سفر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه عنوان داشت: این سفر بیانگر آن است که عوامل خارجی اصلی ترین عوامل حوادث جاری از روز اول تاکنون به شمار می آید و هر زمان که ما دستاوردهایی داشته باشیم شاهد افزایش تلاشها برای ناکام گذاشتن این دستاوردها هستیم.

وی افزود: نیروهای خارجی با تابعیتهای مختلف تلاش دارند تا به سوریه لشکرکشی کنند و این کارها را با تاکتیکهای جدید و متفاوت از تاکتیکهای قدیمی انجام می دهند به طوری که مشاهده تلاشهای آنها برای استعمار کردن سوریه آن هم به شیوه جدید هستیم. آنها همچنین تلاش دارند که سوریه را از لحاظ فرهنگی اشغال کنند.

اسد همچنین عنوان داشت: ما شاهد وقوع حوادث امنیتی در سوریه نیستیم بلکه آنچه که در سوریه در جریان است یک جنگ واقعی به شمار می آید. اگرچه در ابتدا اینطور به نظر نمی آمد. آمریکا می خواهد سوریه استقلال نداشته باشد تا در راستای منافع کشورهای غربی عمل کند. کشور سوریه از لحاظ جغرافیای سیاسی دارای موقعیت بسیار مهم است و در طول تاریخ همواره در معرض تلاش برای اشغال قرار گرفته است. کشورهای غربی نقش مهمی در جنگ موجود در سوریه از طریق حمایت سیاسی و رسانه ای از شورشیان ایفا می کند.

وی در ادامه افزود: برخی کشورهای عربی منطقه و غیر عربی نظیر ترکیه از این شورشیان حمایت تسلیحاتی می کنند. ولی در مقابل از مساله سوریه حمایت ظاهری می کنند. آنها باید در این اقدامات خود تجدید نظر کنند. سوریه در برابر مساله فلسطین موضع مشخصی دارد و این مساله باعث شده تا کشورهای مذکور رسوا شوند. آنها تمام قوای خود را به کار گرفته تا سوریه را از بین ببرند. البته شاهد وجود برخی عوامل داخلی مانند دزدها و باجگیرها به همراه مزدوران برای تخریب کشور هستیم. تکفیریها، نیروهای القاعده و جبهه النصرة تحت یک پرچم فکری عمل می کنند.

رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد: در حقیقت ما به صورت اساسی با این نیروهای تکفیری رو به رو هستیم.البته ما ضربات سنگینی به این نیروها وارد کردیم و آنها مجبور شدند تا تحت لوای القاعده در آیند.

وی در ادامه افزود: در هر جامعه ای شاهد وجود اشخاصی هستیم که بسیار تنگ نظر بوده و از حس ملیگرایی هیچ بهره ای نبردند آنها در هر معرکه ای حضور دارند و برای تخریب کشور تلاش می کنند. ما در دهه ۸۰ نیز در سوریه شاهد وقوع این بحران بودیم. اخوان المسلمین در این کشور تلاش کردند تا تفکرات طایفه ای را گسترش دهند. اما زمانی که شکست خوردند شرایط طبیعی به سوریه بازگشت.

رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد: ما در شرایط کنونی تنها روی هشیاری و آگاهی ملت سوریه حساب باز کرده ایم. چرا که آنها طی دو سال گذشته که سالهای بی سابقه ای به شمار می آید نشان دادند که کاملا آگاه هستند. شهادت علامه البوطی یکی از روحانیون برجسته سوری همگان را در این کشور محزون کرد. گیریم که در تمام اقشار جامعه سوریه مجالس عزای وی برگزار شد حتی مسیحیان نیز برای او ناراحت بودند این به معنی وحدت ملی است. من به هیچ عنوان نسبت به شرایط سوریه و تفکرات طائفه ای برخی افراد نگران نیستم.

اسد تاکید کرد: در سوریه شاهد اسلوب جدیدی از جنگ هستیم. نیروهای سوری با شورشیان در شهرهای مختلف که برخی از آنها غیر سوری بوده مبارزه می کنند. در ابتدا فقط بیرون راندن تروریستها از شهرها مد نظر بود اما می بینیم که آنها از یک مکان به مکان دیگر می روند و این روند پایان پذیر نیست. ما در حال حاضر تلاش می کنیم تا تروریستها را از بین ببریم و سوریه را آزاد کنیم. البته حمایت از جان شهروندان سوری و مناطق مسکونی که ترویستها وارد آنها شدند برای ما اولویت دارد. به مساله رسانه ها و مسائل سیاسی نیز اولویت نمی دهیم. چرا که برخی تلاش می کنند تا دستاوردهای ارتش را کوچک بشمارند.

وی گفت: معتقد نیستم که سوریه در حال تجزیه است. تجزیه باید از طریق مرزهای دینی، طائفه ای و یا نژادی صورت پذیرد و این مرزها و بسته بندها در سوریه وجود ندارد. مردم سوریه در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی دارند و نمی توان این مرزبندیها را بین آنها ایجاد کرد.

وی افزود: کردها در سوریه بخش اساسی و طبیعی بافت جامعه این کشور هستند و از قرنها قبل تاکنون در این منطقه حضور دارند. آنها مانند اعراب، ترکها و دیگران در منطقه حضور داشتند و میهمان به شمار نمی آیند. اما در هر جامعه ای برخی اشخاص فرصت طلب قصد دارند با ایجاد اختلاف افکنی به منافع شخصی خود دست یابند. برخی احزاب کردی در سوریه که خود را حزب می نامند می خواهند از مساله کردها بهره برداری سیاسی کنند. یک زمان از تابعیت کردهای سوریه سخن می گویند و زمانی دیگر از ضرورت استفاده از زبان کردی و هر زمان که یک مساله ای را حل کنیم سراغ چیز دیگری می روند البته این مسائل ما را نگران نمی کند. کردها نقش مهمی در انقلاب سوریه و مبارزات این کشور علیه استعمار داشته اند. در حوادث دو سال گذشته سوریه نیز خانواده های کرد شهیدان زیادی دادند.

رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد: اردوغان در حال حاضر اهداف داخلی و خارجی مختلفی رادنبال می کند هدف خارجی وی سوریه است. او می خواهد سوریه را در خصوص مساله کردها تحت فشار قرار دهد. اما مساله کردها در سوریه با مساله ترکیه کاملا متفاوت است. ما علیه کردها کشتار انجام نداده ایم اما شاهد این مساله در ترکیه بوده ایم. هدف داخلی اردوغان بهبود وجهه خود به دنبال شکست سیاستهای داخلی اش است. او می خواهد با استفاده از مساله کردها رای کردهای ترکیه را به دست آورد تا به رئیس جمهوری با اختیارات گسترده تبدیل شود.

بشار اسد گفت: اردوغان هیچ اعتباری در خصوص مساله کردها ندارد و ما می دانیم که گروههای کرد در ترکیه و سوریه به اردوغان اعتماد ندارند. در سوریه آزادی ادیان وجود دارد. تمام پیروان ادیان مختلف آزادی برگزار مراسم خود را دارند و ما آنها را براساس دین و یا نژادشان دسته بندی نمی کنیم. در سوریه از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۱۸ هزار مسجد بنا شده است. اگر سوریه کشوری لائیک بود و با دین مخالف، چگونه ۱۸ هزار مسجد و ۲۲۰ مدرسه مذهبی می ساخت. بُعد مذهبی در سوریه یکی از ابعاد مهم در این کشور به شمار می آید. علائم هشدار دهنده در سوریه بعد از لشکرکشی نیروهای آمریکایی به عراق آغاز شد. در سال ۲۰۰۴ شاهد به وجود آمدن نشانه های افراط گرایی در سوریه بودیم. البته این مساله را در عراق و بعد در لبنان دیدیم و بعد از آن به سوریه کشیده شد در آن زمان سعی کردیم به صورت امنیتی و به صورت اساسی با آن مبارزه کنیم. اولین حادثه نگران کننده حمله به ساختمان رادیو تلویزیون در سال ۲۰۰۶ بود. افرادی که این حمله را انجام دادند به فتوای یک شخص وهابی عمل کردند که معتقد بود این مکان مرکز فساد و کفر است. هشدار دوم نیز در زمان حمله انتحاری در سوریه در سال ۲۰۰۸ و در ماه رمضان صورت گرفت. در آن زمان متوجه شدیم که راهکارهای امنیتی کفایت نمی کند و این همان پدیده تروریسم فکری است. در آن زمان پیشنهاد دادم تا شبکه نور الشام برای ارائه مبانی درست دینی تاسیس شود.

رئیس جمهوری سوریه عنوان داشت: ما به هر کسی که با اسرائیل به صورت آشکار و پنهان همکاری نکرده و علیه سوریه توطئه چینی نکرده باشد مذاکره می کنیم. در خصوص نظامی که در سوریه حکمرانی کرد و اینکه پارلمانی باشد و یا ریاست جمهوری باید بگویم که مردم نوع این نظام را مشخص خواهند کرد. غربیها نمی دانند و چه بسا می دانند که تروریستهایی که از آنها حمایت می کنند به سمت خودشان باز می گردند. البته رسانه های غربی از خطرات بازگشت تروریستها سخن می گویند.

 

منبع: ایسنا

 

دیدگاه تازه‌ای بنویسید:

*

1 + = 8