تحقق یک پیشبینی شگفتانگیز

تصویر تیره و تاری که جهان شرق و غرب پیش روی دنیا گذاشته است و وزیدن نسیم اسلام خواهی در گوشه و کنار جهان دهه پایانی قرن بیستم را به عنوان یک دهه تعیین کننده در سرنوشت بشریت رقم زده است. اکنون نه تنها در شرق، بلکه در غرب نیز "دیگر امکان زندگی بدین گونه وجود ندارد." گورباچف سه سال دیرتر از رسیدن پیام سرنوشت ساز امام خمینی (س) این پیام را دریافت کرد و متاسفانه این دریافت و درک پیام تنها در آخرین نطق تلویزیونی گورباچف و در آخرین لحظات زمامداری در متن استعفانامه اش بیان شد.
با سرافکندگی از افغانستان خارج خواهید شد

"یوینی استروونکو" می گفت پس از آن که سفیر شوروی این موضوع را به اطلاع حضرت امام رساند، آیت الله بدون مکث به سفیر گفت شما این اقدام را نکنید چون پشیمان می شوید و با سرافکندگی از افغانستان خارج خواهید شد. آقای استروونکو می گفت آن موقع ما عمق این کلام کوتاه آیت الله را درک نکردیم، اما پس از مشکلاتی که پس از حضور در افغانستان پیدا کردیم به اهمیت آن پیام پی بردیم.
پیام حضرت امام به گورباچف و تاثیر آن در نظام سیال بینالملل

اگرچه کمونیسم با انقلاب اسلامی جاذبه خود را در بیرون از مرزهای شوروی از دست داده بود و در داخل نیز پس از لنین به ماشینی غول آسا و خوفناک بدل شد ولی هنوز تشکیلات عریض و طویلی در خدمت آن بود و این استعداد و عزم وجود داشت که برای باردیگر دست به اصلاحات بزند و خود را با شرایط جدید زمانه تطبیق دهد و خود را بازسازی نماید و دوباره به میدان بیاید. چنانکه گلاسنوست و پروستاریکا برای بازسازی مطرح شد و نه برای براندازی. اما پیام حضرت امام به آقای گورباچف این فرصت را از آن گرفت.
سالگرد فروپاشی شوروی در قاب عکس

جادوی غرب و مشخصا آمریکا، گورباچف را تا حدی گرفته بود که حتی موقعی که در 8 دسامبر سال 1991 «استانسلاف شوشکویچ» رئیس شورای عالی بلاروس خبر امضای موافقنامه ایجاد جامعه کشورهای مشترکالمنافع (فروپاشی شوروی) را توسط تلفن به وی اعلام میکند، گورباچف میگوید: شما میدانید چه کاری کردید؟! شما متوجه هستید که جامعه جهانی محکومتان خواهد کرد؟! چه خواهد شد اگر بوش از این مطلع شود؟!
پیــام عــزت بـخش امام خمینی

شجاعت برای ارسال پیام به یک ابرقدرت برای همگان می توانست درسی عمیق باشد. حضرت امام با شجاعت و با تأکید بر غیرقابل تکیه بودن آمریکا به رهبران شوروی در واقع به تضعیف آمریکا هم می پردازد تا دیگر کشورها که به نوعی وام دار آمریکا هستند متوجه باشند که آمریکا طبل توخالی است و نمی تواند تکیه گاه خوبی باشد. واقعیت این است که آمریکا به دلیل ضعف هایی که دارد سعی می کند خود را قدرتمند جلوه دهد.
امام مخالف سرسخت تک قطبی شدن جهان بود

وی خط مشی «نه شرقی نه غربی» را ارائه داد. یکی از ویژگیهای شگفت انگیز تفکر سیاسی امام خمینی این می باشد که آن رهبر نابغه و مدبر تحولات آتی در صحنه سیاست جهان و وقوع تبادلات در قطبها را از قبل پیش بینی می کرد. این یکی از مطلوبترین جهات تفکرات سیاسی امام خمینی می باشد که ایشان قدرت و عظمت خداوند متعال خالق کل موجودات و هستی را در مقابل همه زرق و برقها و معجزات جهان سرمایه داری در همه عرصه ها قرار داد.
امام و رسالت جهانی هدایت

نامه تاریخی امام خمینی به رهبر اتحاد جماهیر شوروی از برجسته ترین مصادیق صدور انقلاب و بزرگترین نماد سیره تحول خواهی و اصلاح گری امام در عرصه جهانی است و پرداختن به این پیام از این منظر، در تبیین لایه های دیگری از تأثری گذاری امام در گستره جهانی و طرح مسئله امام و رسالت جهانی هدایت ضروری به نظر می رسد.
بازتاب پیام امام به گورباچف در سخنان شخصیتهای جهانی

با وجود آن که هر مرحله از اندیشه و تفکر، احتمال ایجاد حرکتى پویا را با خودهمراه داشته و با افکار و حالتهاى درونى نظریه پردازان، هماهنگى و انسجام کامل دارد، اما باز هم در این مورد در شخصیت حضرت امام قابل درک نیست، چنان که ایشان در میدان عمل، گوى سبقت از نظریه پردازانى چون فوکویاما ربوده و با ارسال نامهاى به گورباچف، او را به تفکر فراخواندند. در عرصه اندیشهى نظرى هم افق دید امام(س) از اندیشمندانى چون هانتینگتون گستردهتر بود، چرا که امام(س)، امریکا را شیطان بزرگ نامیده و این برداشت را با توجه مستقیم به منافع...
نامه امام به گورباچف از مصادیق برجسته صدور انقلاب بود

البته امام صدای شکستن استخوانهای مارکسیسم را شنیده بود، اما در ایشان در نظر داشت بلوک شرق در بازیابی دوبارهاش دچار اشتباه دیگری نشود و با پناه بردن به غرب سرمایهداری دچار اشتباه راهبردی دیگری نشود. در حقیقت، امام میخواست جهانبینی الهی و توحیدی در تعویض ایدئولوژی توسط شورویها مورد توجه قرار گیرد نه لیبرالیسم آمریکایی.
وقتی امام خمینی شواردنادزه را به تواضع وامی دارد

شواردنادزه وزیر خارجه یکی از ابرقدرت های آن روز جهان بود. اما امام خمینی جوری برخورد کرد که گویی ما ابرقدرت هستیم و آنها یک کشور جهان سومی هستند. این تحلیل برخورد امام از نظر من بود. آن متانت و سناریوی برخورد با آقای شواردنادزه که خیلی حساب شده و دقیق و ظریف بود.... برخورد امام طوری بود که آقای شواردنادزه را به تکریم و احترام و کرنش و تواضع وادار کرد.
در شکستن مارکسیسم، گرفتار زندان غرب و شیطان بزرگ نشوید

اگر بخواهید در این مقطع تنها گرههای کور اقتصادی سوسیالسیم و کمونیسم را با پناه بردن به کانون سرمایه داری غرب حل کنید، نه تنها دردی از جامعه خویش را دوا نکردهاید، که دیگران باید بیایند و اشتباهات شما را جبران کنند؛ چرا که امروز اگر مارکسیسم در روشهای اقتصادی و اجتماعی به بن بست رسیده است، دنیای غرب هم در همین مسائل، البته به شکل دیگر، و نیز در مسائل دیگر گرفتار حادثه است.
پیام شما ملاحظات عمیقی راجع به سرنوشت بشریت دارد

در پیام شما ملاحظات عمیق راجع به سرنوشت بشریت دارد... ما در مهمترین مورد اتفاق نظر داریم یعنى انسانها باید یاور یکدیگر باشند تا بشریت فنا ناپذیرى به خود بگیرد. چنانچه انسانها متحد نشوند خطر فاجعه براى بشریت وجود دارد، چون امکانات بالقوه براى به وجود آوردن چنین فاجعه توسط خود انسانها ایجاد شده است. آقاى گورباچف معتقد است که مبارزه در راه نیل به یک دنیاى عارى از سلاح هستهاى و آزاد از زور وظیفه تمامى ملت هاست.
شواردنادزه می گفت، امام ابرمرد تاریخ است

ادوارد شوارد نادزه، وزیر امور خارجه شوروی سابق که با امام دیدار داشتند و بعد از دیدار با امام با صدام در بصره دیدار می کند، رفتار امام را با صدام مقایسه کرده که خیلی جالب است. وقتی ایشان به منزل امام میآید امام خیلی او را تحویل نمیگیرد و احترام آنچنانی هم به او نمیگذارند خیلی ساده برخورد می کند اما شواردنازه میگوید وقتی من در بصره به ملاقات صدام رفتم آنجا خیلی از من تجلیل کردند، احترام کردند، ولی با این وجود او از امام به عظمت یاد میکند و صدام را آدم لجوج معرفی می کند.
جنایات شاه نتیجه حمایت امریکا، شوروی و چین

ما این همه مستشار میخواهیم چه کنیم؟ این مستشارها همه برای این است که حفظ کنند او را، و غارت کنند ما را. حفظِ این، برای غارت. خودشان هم میخواهند غارت بکنند و الّا اگر میدانستند یکی بهتر از این میتوانند بیاورند، میبردندش.... هرکس را بیاورند، ما همین هستیم. تا امریکا نرود و تا دست این ابرقدرت ها از روی مملکت ما برداشته نشود، ما نهضتمان برقرار است و فریادمان هم برقرار است.
انقلابیگری، دیپلماسی و بیتدبیری

امروز اما اگرچه آقای احمدینژاد در عرصه مسئولیت نیست و دیپلماسی کشور به عهده دولتی قرار گرفته که مهمترین پروژه خود را اقتصاد و سیاست خارجی میداند - که البته پیداست مواضع آن نه آنچنان انقلابی است و نه آنچنان سطحی - اما گویی اشتباهات دولت گذشته توسط افراد دیگری تکرار میشود. آنچه که از قول رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح و سپس تکذیب شد، نمونهای از این مواضع هزینهافزا در عرصه دیپلماسی بود.