۰۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰

بیانیه مجمع روحانیون مبارز به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

در جمهوری اسلامی همان‌گونه که معیارهای اصیل اسلام و آیین خداوند که با اجتهادی روزآمد و همه‌جانبه‌نگر باید دایما شناخته و عرضه شود و مورد اهتمام و عمل قرار گیرد، نقش اول و ممتاز به رضایت و رای مردم داده شده است؛ امری که به صراحت در قانون اساسی آمده است و حضرت امام (ره) بر آن تاکید داشتند و رهبر معظم انقلاب همواره آن را بیان کرده‌اند و به خصوص در آستانه انتخابات اخیر با تعبیر زیبای «حق‌الناس» بودن رای مردم و حتی دعوت مخالفان به حضور در عرصه بر آن مهر تایید زدند.

مبارزه (رسانه تحلیلی خبری دانشجویان خط امام): مجمع روحانیون مبارز به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیانیه‌یی منتشر کرد. در این بیانیه از تلاش‌های دولت یازدهم در زمینه‌های مختلف تقدیر شده است. همچنین در این بیانیه با اشاره به مشکلات انبوه کشور خواستار شکیبایی ملت شده‌اند. متن کامل این بیانیه را در زیر می‌خوانید:

باز هم بهمن و عطر دماغ پرور و دل‌انگیز آزادی و عزت فضای جان ایرانی را با وجود همه ناکامی‌ها و ناروایی‌ها آکنده کرده است. بهمن ۵۷ آغاز مرحله جدیدی است در زندگی پرفراز و نشیب ملتی بزرگ که در درازای تاریخ، افتخارات فراوان آفریده است و در مرحله اخیر تاریخ خود در چنگال استبداد دیرپا که این‌بار وابسته به بیگانه و باعث بیداد و عقب نگه‌داشتگی بیشتر بوده است گرفتار شده است. نسلی که دوران پیش از انقلاب را ندیده است و در همهمه‌های فراوان بعد از انقلاب و به خصوص هیاهوی دشمنان این مرز و بوم نتوانسته است آگاهی روشنی از پیشینه خود و آنچه بر او رفته است به دست آورد و از سوی دیگر پاره‌یی از کژتابی‌ها و ناروایی‌هایی که دون شأن ملت ایران و بیگانه با آرمان‌های بلند انقلاب بزرگ اوست ممکن است دچار سوءتفاهم شود و قدر انقلاب را نداند و بدتر اینکه در بند بحران هویت گرفتار آید و دلبستگی او نسبت به انقلاب و نظام اسلامی و حتی بنیاد اصلی این انقلاب یعنی آیین رهایی‌بخش اسلام سست گردد یا خدایی ناخواسته از میان برود و بپذیریم که اکثریت قاطع و بخش آینده‌دار ملت ما را این نسل تشکیل می‌دهد. در اینجا و در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ضمن عرض تبریک به رهبری، ملت، دولت و به خصوص آنان که هزینه این انقلاب را بیشتر پرداخته‌اند و حرمت آرمان‌های بلند انقلاب را حتی با تحمل سختی‌های فراوان نگاه داشته‌اند نکاتی را یادآور می‌شویم:

۱- انقلاب اسلامی چنان‌که از بنیادی‌ترین شعارهای آن به خصوص شعار نهایی آن آشکار است و همچنین در بیان‌ها و موضع‌های رهبر عظیم‌الشأن این انقلاب حضرت امام خمینی (قدس سره) تجلی دارد، انقلابی است مردمی برای نیل به آزادی و استقلال و پیشرفت بر اساس حاکمیت مردم بر سرنوشت و دفع مستبدان و بیگانگان و نیز استقرار و رواج معیارهای اصیل اسلامی که جان مایه فرهنگ دیر پای این مرز و بوم است. انقلاب شد تا تاریخ جانکاه استبدادزدگی را که بزرگ‌ترین عامل تخریب و عقب ماندگی کشور و مهم‌ترین عامل وابستگی سرنوشت ملک و ملت به بیگانگان استعمار‌گر و توسعه‌طلب بود پایان یابد و راه نیکبختی، آزادی، پیشرفت و سربلندی آغاز گردد و توسعه و اخلاق و برخورداری و عدالت توامان نصیب ملت گردد. انقلاب شد تا راهی را که ملت شریف ایران با جنبش مشروطیت آغاز کرده‌ بود و در مسیر پر‌سنگلاخ خود با مشکلات و توطئه‌های فراوان روبه‌رو بود به سرانجام و مقصد مطلوب برساند.

۲- همه بخش‌های جامعه، گرایش‌ها و بینش‌های مختلف در این انقلاب شرکت داشتند ولی از یاد نبریم که اکثریت قاطع ملت ما مسلمان هستند و اسلام نیز خورشیدی بوده است که فرهنگ و مدنیت دیرپای ایران عزیز را تابناک‌تر کرده است و رابطه متقابل اسلام و ایران چنان‌که استاد شهید آیت‌الله مطهری به خوبی بیان کرده‌اند منشا برکات و خیرات فراوان در تاریخ بشری شده است و این اسلام در عمق جان این ملت جای داشته و دارد و حتی هموطنان عزیزی که دل در گرو آیینی غیر از اسلام دارند نیز نه‌تنها در طول تاریخ همپای خواهران و برادران مسلمان خود در اعتلای کشور کوشیده‌اند و دردها و رنج‌ها و فلاکت‌های مستبدان و بیگانگان را یکسان تحمل کرده‌اند، برای اسلام احترام قایلند و قرائتی از اسلام عزیز را که در انقلاب ما تجلی خاص داشت پاس می‌دارند. قرائتی که روح واقعی اسلام است، اسلامی که در خدمت انسان، آزادی و رشد و اعتلا و پاسداشت کرامت اوست و حاکمیت انسان آگاه و مختار بر سرنوشت خود را به رسمیت شناخته است و انسان را با هر گرایش و رویکرد گرامی می‌دارد و در نظام منتسب به خود برای آنان به عنوان شهروندان نظام، حق و حرمت و کرامت و آزادی قایل است. هیچ‌کس نباید جایگاه اسلام و نقش ایمان مردم را در پدید آمدن و پیروزی انقلاب نادیده ‌بگیرد و حتی آنانکه فقط به مردم سالاری و پیشرفت کشور و رفع و دفع توطئه‌ها و دشمنی‌های بیگانه می‌اندیشند ایران را بزرگ می‌دارند و می‌خواهند باید بدانند که با توجه به واقعیت‌های تاریخی و بافت و ساخت تمدن ایرانی- اسلامی این هم جز بر پایه ایمان و فرهنگ جامعه قابل تحقق نیست وقتی اسلام چنین جایگاهی دارد و اکثریت مردم ما چنینند، انتظار حاکمیت معیارهای اسلامی در نظامی‌که حاصل این انقلاب است طبیعی و مقتضای مردم سالاری است.

۳- آنچه در صحنه عمل نیز در این انقلاب درخشش ویژه داشت و عامل مهم پیروزی و رمز و دفع توطئه‌های بیرونی و درونی و مانع کارگر افتادن بد اندیشی‌ها و بدخواهی‌ها و انزوای دیدگاه‌های تنگ و تاریکی بود که به نام دین عرضه می‌شد رهبری ممتاز امام خمینی(ره) بود. حکیم و عارف و فقیه و سیاستمدار بزرگی که در برابر استبداد و استعمار ایستاد و مقاومت حماسی و هدایت او لحظه به لحظه مردم را هوشیارتر کرد تا همگی به میدان آمدند و انقلاب کلام در برابر سلاح و خون در برابر شمشیر و گل در برابر گلوله پیروز شد. رهبری امام خیلی طبیعی تحقق یافت و پیش از آنکه او به‌ خواست مردم به پیشوایی انقلاب برگزیده شود پیشتازی خود را در مبارزه برای رهایی ملت و نجات کشور از جمله با تحمل زندان و تبعید ۱۵ ساله از ایران نشان داده ‌بود و رهبری او از دل رضایت و خواست و اراده مردم برآمد و چنان‌که در مقدمه قانون اساسی به‌درستی آمده است «انقلاب عظیم و خونبار امت اسلامی در خردادماه ۴۲ که در حقیقت نقطه آغاز شکوفایی این قیام شکوهمند و گسترده بود، مرکزیت امام را به عنوان رهبری اسلامی تثبیت و مستحکم نمود و با وجود تبعید ایشان از ایران در پی اعتراض به قانون ننگین کاپیتولاسیون پیوند مستحکم امت با امام همچنان استمرار یافت و ملت مسلمان و به ویژه روشنفکران متعهد و روحانیت مبارز، راه خود را در میان تبعید و زندان، شکنجه و اعدام ادامه دادند.»امام بود که با رهبری داهیانه خود نگذاشت تا انقلاب به دست نااهلان دزدیده شود و از مسیر خود منحرف گردد و ملت ما نیز با فداکاری‌های شگفت‌انگیز خود در همه مقاطع حساس پیش و پس از انقلاب وفاداری خود را به آن رهبری نشان دادند. نسل‌های پس از انقلاب باید این را بدانند و خدای ناخواسته تبلیغات سوء و توطئه‌ها و احیانا ناروایی‌ها و نارسایی‌ها، ایشان را از راز و رمز عزت و موفقیت انقلاب و ملت غافل نگرداند و از مسیری که عزت او در آن است منحرف نسازد.

۴- دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی است که میان دموکراسی و آزادیخواهی و پیشرفت‌طلبی که گفتمان بی‌بدیل روزگار ماست و ملت شریف ایران نیز برای آن هزینه سنگینی پرداخته است از یکسو و ارزش‌های معنوی و اخلاقی که روح اسلام اصیل در عرصه اجتماعی است و فقدان آن در جهان امروز با وجود پیشرفت‌های شگفت‌انگیز مادی موجب مشکلات فراوان شده است و بشر را در تنگنای زندگی سخت معیشت ضنکا گرفتار کرده است جمع کرده است یعنی قصد جمع کردن این دو امر را دارد. حال اگر به هر دلیل در عمل و نظر و رویکردهای ما نقصی در این زمینه وجود دارد، مشکل از انقلاب نیست و همه خیراندیشان و مصلحان نیز باید با یاد‌آوری روح اصیل انقلاب بکوشند نواقص را گوشزد و نسبت به رفع آن تلاش و همفکری و همکاری ‌کنند.

۵- در جمهوری اسلامی همان‌گونه که معیارهای اصیل اسلام و آیین خداوند که با اجتهادی روزآمد و همه‌جانبه‌نگر باید دایما شناخته و عرضه شود و مورد اهتمام و عمل قرار گیرد، نقش اول و ممتاز به رضایت و رای مردم داده شده است؛ امری که به صراحت در قانون اساسی آمده است و حضرت امام (ره) بر آن تاکید داشتند و رهبر معظم انقلاب همواره آن را بیان کرده‌اند و به خصوص در آستانه انتخابات اخیر با تعبیر زیبای «حق‌الناس» بودن رای مردم و حتی دعوت مخالفان به حضور در عرصه بر آن مهر تایید زدند. انقلاب راستین اسلامی ملت ایران همواره بر دفاع از حق انتخاب مردم و زندگی امن و آزاد آنان پافشاری کرده و می‌کند.

۶- انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری که به استقرار دولت محترم جناب آقای دکتر روحانی انجامید یکی از فرازهای بلندی بود که ملت ما آن را طی کرد و در پناه این رویداد مبارک شایسته است که نگار خاطره‌ها زدوده شود و همگان دلگیری‌های خود را به تقویت دلبستگی به انقلاب و ایران و سر بلندی کشور و رفع مشکلات مردم مبدل سازند و بر آثار سوء ناروایی‌ها که در جریان انتخابات پیشین و پس از آن روی داد خط پایان بکشند و این انتخابات را پایان آن دوره سخت و تلخ بدانند و با باز شدن فضای همدلی و رفع حصر و حبس‌ها امید و روحیه مساعدی را که در اثر انتخابات ایجاد شده است تقویت کنند و همگی دست در دست هم به سوی آینده‌یی بهتر پیش برانند.

۷- کشور از درون و بیرون با مشکلات و تهدیدهای فراوانی مواجه است. روا نمی‌داریم که خاطره آزرده ملت را از آنچه طی سال‌های گذشته بر ملت ما رفته است آزرده‌تر کنیم ولی اجمالا می‌توان گفت که اگر مدیریت سنجیده و تدبیر درست در کار بود می‌شد که از امکانات شگفت‌انگیزی که تلاش مدیریت کشور از آغاز انقلاب و نیز ملت بزرگوار پدید آورده بود و درآمدهای سرشاری که در دهه اخیر نصیب کشور شد و موقعیت ممتازی که ایران در منطقه و جهان داشت به‌گونه درست بهره‌برداری می‌شد که نه تنها فشار بیشتری بر کشور تحمیل نشود بلکه بتوان زودتر از آنچه سند چشم‌انداز معین کرده است به اهداف این نقشه راه برسیم. ریاست محترم جمهوری و همکاران بزرگوار ایشان این نابسامانی‌ها را به ارث برده‌اند در حالی که توقع مردم به خصوص در عرصه معیشت و زندگی روزمره بالاست و این هم بار سنگینی بر دوش دولت است. خوشبختانه ریاست محترم جمهور و دولت محترم با تاکید بر شعارهایی که داده شده است و عهدی که با ملت بسته‌اند تلاش خود را در جهت حل مشکلات انجام داده و می‌دهند که آثار نسبی آن طی همین چند ماه گذشته در عرصه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی معیشت مردم می‌توان دید. به خصوص در عرصه سیاست خارجی هم برای بازگرداندن ایران سرافراز به جایگاه شایسته خود وهم برای رفع مشکلات و تنگناها و از کار انداختن تهدیدها و توطئه‌ها در عین پایبندی به مصالح ملی گام‌های قابل تقدیری برداشته شده است که همگی باید در حد توان دولت را یاری کنیم و نیز از دولت محترم هم بخواهیم که نقد منصفانه را موهبت الهی بدانند و از آن استقبال کنند و از هر کوششی برای ایجاد فضای امن و آزاد در عرصه نظر و عمل برای ملت کوتاهی ننمایند و ملت و دولت دست در دست هم در جهت انزوای افراط و تنگ‌نظری که بلای جان کشور و انقلاب و ملت بوده است بکوشند. و همگی نیز باید در نظر داشته باشیم که مشکلات عمیق و انبوه یک شبه حل نخواهد شد و شکیبایی و همدلی و همراهی دولت و ملت و بی‌اعتنایی به فضاسازی‌های نادرست و کارشکنی‌های گوناگون و زمینه‌سازی‌ها برای ناکام کردن دولت مردمی، عامل موفقیت است و خوشبختانه مردم ما در این زمینه رشد والا و هوشیاری خود را نشان داده و خواهند داد.

۸- رواج کینه و تعصب و کوردلی در منطقه و سوءاستفاده دشمن از آن با کمال تاسف فضای نفسگیری را پدید آورده است که حاصل آن کشتار بی‌گناهان و انتقال عرصه مبارزه از در‌گیری با اشغالگران و سلطه‌گران و مستبدان زورگو به میدان رویارویی اقوام و طوائف است و در این میان شیعیان که افتخار و امتیازشان پیروی از مکتب امام علی‌(ع) و اهل بیت پیامبر تکیه بر عقل و عدل در عرصه نظر و عمل است قربانیان بزرگ این سنگدلی و تعصب و واپس‌گرایی که متاسفانه لباس انقلابیگری را نیز بر تن می‌کند هستند. موج بیداری و قیام چشمگیر مردم منطقه برای آزادی و رهایی و حاکمیت بر سرنوشت خود و دفع این مستبدان و نفی وابستگی اینک در برابر امواج تعصب و واپس‌گرایی و درگیری‌های خونین و بد فرجام اگر نه ناپدید اما کمرنگ و کم‌رمق شده است. رهبران فکری و اجتماعی جوامع مسلمانان به خصوص پیشوایان دینی خیراندیش تشیع و تسنن و دیگر گرایش‌ها در این زمینه وظیفه سنگینی دارند و می‌توانند با عمل به آن وظیفه زهرا قدام‌های ویرانگر افراطیان جنگ افروز واپس‌گرا را ار هر سو که باشد به خود آنان برگردانند و راه وحدت و همبستگی را گشاده‌تر از گذشته پیش پای امت اسلامی بگذارند و مواضع تحریک‌آمیز را از سوی هر طرف که باشد محکوم کنند.

۹- بار دیگر با بزرگداشت انقلاب بزرگ اسلامی ملت ایران و تاکید بر حضور پرشکوه ملت در مراسم سالگشت انقلاب بر این نکته تاکید می‌کنیم که بزرگداشت و حضور مبارک مردم نشانه دلبستگی ملت به انقلاب عظیمی است که منشا عظمت و عزت بوده است و نباید به هیچ‌وجه به نفع جریان و گرایش خاصی مصادره شود و نواقص و نارسایی‌ها به‌نام انقلاب عظیم اسلامی و دلبستگی مردم به آن توجیه گردد. عزت و عظمت اسلام و مسلمانان و سر بلندی ایران عزیز و شادی روان پاک امام بزرگوار و شهیدان والا مقام توفیق روزافزون دولت و ملت را از خداوند منان مسالت می‌نماییم.

مجمع روحانیون مبارز

۹/۱۱/۱۳۹۳

منبع: اعتماد

:::::

دیدگاه تازه‌ای بنویسید:

*

2 + 3 =