۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۴ دبیر کمیته فیلترینگ فیس‌بوک را صهیونیستی خواند

حمله به مسئولان فیس‌بوکی‌

فیلترینگ به بهانه سیاسی و امنیتی مانند ریختن دریا در کوزه است. زندگی که همه اش سیاست نیست و همه کسانی هم که در فیس بوک حضور دارند سیاسی نیستند. فیس بوک یک شبکه گسترده اجتماعی است. دوستان قدیمی‌همدیگر را پیدا می‌کنند‌. اعضای خانواده که از هم دور افتاده اند دور هم جمع می‌شوند و با هم گپ می‌زنند و عکس مبادله می‌کنند‌، دوستان خبرها را خیلی سریع به هم منتقل می‌کنند. هر کس با هر گرایشی می‌تواند صفحه ای برای خود بازکند و در باره هر موضوعی نظرات خود را با دیگران در میان بگذارد.

facebookمبارزه (رسانه تحلیلی خبری دانشجویان خط امام): امروز یک ماه از شروع به‌کار رسمی‌دولت می‌گذرد. در این مدت دستگاه دیپلماسی کشور چنان با سرعت به سمت حل و فصل چالش‌های ایران با جهان خارج رفته که برای کارشناسان تعجب برانگیز است‌. غربی‌ها از اقدامات ظریف و روحانی شگفت زده شده اند. در این مدت پالس‌های مثبت بین ایران و غرب رد و بدل شد‌، بر آتش هولوکاست به بهترین نحو آب ریخته شد و در مناقشه سوریه تیم دو نفره ظریف و روحانی به همراه همکاران ایشان پروژه‌ای را مدیریت کردند که سرانجام به تاخیر و شاید هم ممانعت از جنگی حتمی‌منتهی شد.

اما این همه کار دیپلمات‌های ایرانی نیست‌. آقای وزیر به محض اینکه از مجلس رای اعتماد گرفت صفحه خود در فیس‌بوک را فعال کرد‌.مخاطبانش از حدود ۱۰ هزار نفر به سرعت به بالای ۱۰۰ هزار رسید‌. در شبکه اجتماعی (توئیتر) بود که در اقدامی‌مشابه شعبده بازی آب بر آتش هولوکاست ریخت‌. در تهییج افکار عمومی‌علیه جنگ در سوریه از فیس‌بوکش استفاده کرد‌. خلاصه اینکه در ماشین و خانه برای مردم و جوانان استاتوس گذاشت‌. استاتوس‌هایی که ده‌ها هزار لایک خورد و هزاران دیدگاه داشت! واقعا وزارت امور خارجه با دم و دستگاه عریض و طویلش چگونه می‌توانست این همه مخاطب داشته باشد. با اینکه ظرفیت فیس‌بوک هر روز برای دستگاه دیپلماسی و مملکت فرصت آفرین بود‌، دیروز گروهی ناشناس بر صفحه ظریف حمله کرده و با هک کردن آن برای ساعاتی نگرانی آفریدند‌.. هک کنندگان ناشناس پیامی‌ درباره انتخابات سال ۱۳۸۸ بر صفحه ظریف گذاشته بودند‌.

این اتفاق دقیقا ساعاتی بعد از آن رخ داد که عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفته بود که فیس‌بوک به نیابت از CIA وظیفه جمع‌آوری اطلاعات آشکار از شهروندان سراسر جهان را برعهده گرفته است. در حالی‌که این‌روزها حضور وزرای دولت روحانی در فیس‌بوک زمزمه‌های رفع فیلتر از این شبکه اجتماعی را به راه انداخته بود دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه آب پاکی به دست کاربران فیس بوک ریخت و نه تنها رفع فیلتر را غیرممکن دانست بلکه با صهیونیستی خواندن این شبکه به مخاطبان هشدار داد.
مشاور قضایی دادستان کل کشور همچنین اظهار داشت: شاید اطلاعات یک یا چند فرد از شهروندان عادی یک کشور به تنهایی بی اهمیت به نظر برسد و برای دشمن ارزش چندانی نداشته باشد اما اطلاعات جمع کثیری از شهروندان یک کشور و تحلیلی که از پردازش این اطلاعات به دست می‌آید ارزش شگفت انگیز و حیاتی دارد.
وی افزود: در صورتی که این اطلاعات به دست دشمن برسد، آن کشور در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت، علاوه بر این حتی اطلاعات شخصی یک فرد خاص نیز (مثلا در شرایطی که این فرد یکی از دانشمندان یا نخبگان علمی‌یا یکی از مسئولان سیاسی یا نظامی‌کشور باشد) می‌تواند برای سرویس‌های جاسوسی دشمن اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.
فیلترینگ ریختن دریا به کوزه است
در همین رابطه یک کارشناس مسائل آموزشی گفت : اگر  فیلترینگ برداشته شود اولین نتیجه آن بیکار شدن آقای خرم آبادی است و قاعدتا ایشان باید از شغل خودش دفاع کند. تقلیل همه مسائل زندگی به سیاست و تقلیل سیاست به فعالیت‌های جاسوسی جایی برای بحث باقی نمی‌گذارد‌. من نمی‌دانم آقای خرم‌آبادی چه اندازه با فضای مجازی آشنایی دارند. فیس بوک جای رد و بدل کردن اطلاعات سری و طبقه بندی شده نیست. اگر قرار باشد تحلیل‌های بی پایه ارائه کنیم ‌، با استدلال‌هایی  از همین نوع می‌توان اثبات کرد که صهیونیسم و استکبار جهانی نمی‌خواهند ایرانی‌ها از ابزارهای جدید ارتباطی مانند اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مثل فیس بوک استفاده کنند تا صدای ما  در فضای  مجازی شنیده نشود و پیام ما به گوش مردمان تشنه حقیقت نرسد. اخلاق در اینترنت مانند اخلاق در جامعه است. شما به چیزهایی دسترسی خواهی داشت که مورد علاقه شماست. انسان‌ها بر اساس فطرت خود میل به امور نیک دارند و همین تمایل در شبکه‌های اجتماعی مجازی هم نمود پیدا می‌کند.
شیرزاد عبداللهی اضافه کرد: فیلترینگ به بهانه سیاسی و امنیتی  مانند ریختن دریا در کوزه است. زندگی که همه اش سیاست نیست و همه کسانی هم که در فیس بوک حضور دارند سیاسی نیستند. فیس بوک یک شبکه گسترده اجتماعی است. دوستان قدیمی‌همدیگر را پیدا می‌کنند‌. اعضای خانواده که از هم دور افتاده اند دور هم جمع می‌شوند و با هم گپ می‌زنند و عکس مبادله می‌کنند‌، دوستان خبرها را خیلی سریع به هم منتقل می‌کنند. هر کس با هر گرایشی می‌تواند صفحه ای برای خود بازکند و در باره هر موضوعی نظرات خود را با دیگران در میان بگذارد. جز اتصال به اینترنت هیچ محدودیتی وجود ندارد‌.
وی افزود : می‌توان در فضای مجازی و به‌خصوص در فیس بوک کمپین ضد جنگ راه‌اندازی کرد، می‌توان با  فیس بوک به عنوان یک رسانه خرد انحصار رسانه‌های خبری بزرگ دنیا را شکست. می‌توان حقایق دینی را مستقیما به گوش مشتاقان آن در سراسر دنیا رساند‌، می‌توان هیات‌های مذهبی تشکیل داد. می‌توان شبکه‌های آموزشی راه اندازی کرد.  فیس بوک به اجتماعی شدن خبر و سیاست هم کمک می‌کند. نقش شبکه‌های اجتماعی درافشای جنایت‌های دولت اسراییل کاملا چشمگیر است. گوانتانامو و  زندان ابوغریب از طریق همین شبکه‌ها افشاشد.
این کاربر فیس‌بوک در پاسخ به «قانون»  خاطر نشان کرد:
آدم‌های ضعیف می‌توانند صدای خود را به گوش دیگران برسانند. فیس بوک را ما اختراع نکرده ایم همچنان که قبل از آن رادیو‌، تلویزیون‌، تلفن همراه‌، اینترنت‌، وبلاگ و صدها ابزار رسانه ای دیگر را  هم ما اختراع نکرده بودیم. اینکه دیگران از این ابزارها استفاده غلط می‌کنند را نمی‌توان بهانه ای کرد برای اینکه ما از این ابزارها استفاده درست نکنیم. اینکه جامعه را از امکانات ارتباطی جدید محروم کنیم منجر به عقب افتادگی جامعه می‌شود. از همه مهم تر ابزار فیلترینگ در دنیای پیشرفته امروز جواب نمی‌دهد و کاملا بی فایده است. فیلترینگ را می‌توان دور زد.  فیلترینگ فقط امکان کنترل صحیح بر اینترنت و فضاهایی مانند فیس بوک را از بین می‌برد. انسان‌ها هم به طور طبیعی به چیزهایی که ممنوعه است حریص ترند.
فیس‌بوک ؛ بهترین فرصت برای جمهوری اسلامی
در همین رابطه علی اصغر شفیعیان سردبیر سایت انصاف نیوز هم به «قانون» گفت : حرف‌های آقای خرم آبادی غلط نیست، همچنان که الان من و شما و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ما می‌توانیم صفحه‌  باراک اوباما یا دیگران را رصد کنیم، آنها و سیا و غیره هم می‌توانند صفحه  جواد ظریف و باقی مردم را رصد کنند. آنچه مهم است اینکه فیسبوک مانند تلفن و اینترنت، یک وسیله  ارتباط عمومی‌است. الان شرکت‌هایی به صورت کاملا حرفه‌ای برای تحقیق بازار کالاها و خدمات در فیس‌بوک فعالیت می‌کنند؛ حالا این کالاها می‌توانند خودرو یا خبر یا خدماتی باشند. حتی خود آقای خرم آبادی می‌تواند از فیس‌بوک برای ارزیابی نظر ایرانیان از عملکرد کمیته‌  فیلترینگ استفاده کند یا از آنها برای طرد و حذف محتوای مجرمانه از جمله صفحات پرنوگرافی کمک بگیرد.
این روزنامه نگار از طریق صفحه فیس‌بوکش گفت : ” الان چند میلیون ایرانی از داخل ایران با استفاده از فیلتر شکن وارد فیس‌بوک می‌شوند، آیا می‌توانیم همه را به قانون شکنی متهم کنیم یا آنها را عامل صهیونیست‌ها بخوانیم؟ آیا همه‌  آنها می‌خواهند به صفحاتی با محتوای مجرمانه بروند؟ این کمی‌بی انصافی است که ایرانی‌ها را اینقدر ناتوان از تشخیص بدانیم. اگر از مسئله بودن فیس‌بوک عبور کنیم، به بهترین فرصت برای جمهوری اسلامی‌تبدیل خواهد شد؛ برای دفاع از حقانیت ایران و ایرانی  و نشان دادن اسلام غیر‌تکفیری.”
حال پرسش این است که چرا در حالی‌که عموم نخبگان اجتماعی به فرصت بودن فیس‌بوک تاکید دارند‌، سیاسیون حکومتی آن‌را تهدید تلقی می‌کنند؟ آیا نمی‌توان از این ظرفیت به نفع منافع جمهوری اسلامی‌و اسلام و تشیع بهره‌برداری کرد؟ یا اینکه مسئله فقط ضربه به دستگاه دیپلماسی است و هک صفحه دکتر ظریف هم هشداری به وی بوده برای کوتاه کردن دستش از این فرصت‌. واقعا ماجرا چیست ؟

منبع: روزنامه قانون

:::

دیدگاه تازه‌ای بنویسید:

*

71 + = 74