بازخوانی گفتار و اندیشه امام خمینی(س) در باب حفظ حرمت حریم دانشگاه:

این اعمال چنگیزی و قرون وسطایی را شدیدا تقبیح می‌‌کنم!

tehran uni

تاخت و تاز به دانشگاه جز خدمت به اجانب چه نتیجه داشت؟ آنها نمی‌خواهند قرآن کریم و احکام آن حاکم بر ملل اسلامی باشد تا ذخایر آنها را به یغما ببرند و کسی حرفی نزند و در عوض آنها را مصونیت دهد؛ آنها نمی‌خواهند ما در بین ملت آزاد باشیم و گویندگان ما آزاد باشند ... شماها اگر دانش دوست هستید، چرا حمله وحشیانه به مراکز دانش می‌‌کنید؟

محمد رضا عارف در دیدار با انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران:

اگر با خودسرها برخورد می شد، شاهد حضور لباس شخصی ها در کوی دانشگاه نبودیم

Mohammad-Reza-Aref

دانشگاه را باید به دانشگاهیان بازگرداند و انجمن‌های اسلامی باید دوباره در دانشگاه‌ها احیا و فعال شوند. این اقدامات فقط با عبرت گرفتن از گذشته و نگاهی رو به جلو انجام خواهد شد.

بازنشر اظهارات دانشجویان شاکی ار نیروی انتظامی در دادگاه:

حمله به کوی دانشگاه ۷۸ به روایت شاکیان پرونده

http://mobareze.ir - 18 tir

دکتر کوهی، مدیر کل وقت کوی دانشگاه تهران: برای جلوگیری از تحریک دانشجویان با سردار میراحمدی که با لباس شخصی در محل حاضر بود صحبت کردم و او را به خدا، امام حسین و جان بچه هایش سوگند دادم که آنجا را ترک کند و از او خواستم به من 5 دقیقه مهلت دهد تا دانشجویان را به خوابگاه هایشان برگردانم. ولی او بیمار بود و با روحیه ای عصبی خواسته مرا رد کرد .

گفتگو با غلامحسین محمدی؛ دبیر وقت انجمن اسلامی دانشگاه تهران درباره حوادث کوی 88

آخرین اقدام انجام شده از بین بردن صورت مسئله است

gh.mohammadi2

آخرین اقداماتی که پیرامون جلوگیری از حوادث کوی دانشگاه در سالهای آتی انجام شده است از بین بردن صورت مسئله است. یعنی رییس دانشگاه تهران با تکه تکه کردن کوی دانشگاه از تجمع دانشجویان که یک فرصت بزرگ فرهنگی و اجتماعی است جلوگیری کرده و آن را به عنوان یک تهدید امنیتی دایمی از بین برده است.

یادی از جریمه 100 هزار تومانی سرباز نیروی انتظامی

سرنوشت دادگاه تخلفات نیروی انتظامی در کوی دانشگاه

66615540_n

حکم دادگاه کوی دانشگاه در حالی صادر شد که حجت الاسلام رهامی وکیل مدافع دانشجویان در زندان به سر می برد. قاضی طباطبایی رئیس دادگاه رسیدگی به تخلفات کارکنان نیروی انتظامی در کوی دانشگاه مدعی بود در صدور این حکم "جز خداوند و اندیشیدن به حق و عدالت" را در نظر نگرفته، در حالی که شورایعالی امنیت ملی در گزارش خود عملکرد نیروی انتظامی تهران و فرمانده آن سردار فرهاد نظری را محکوم کرده بود.

برای اولین و آخرین‌بار موضوع لباس‌شخصی‌ها بسته می شود

برخورد با خودسرها، ۱۴ سال پس از کوی دانشگاه

koy 78-26

داستان لباس‌شخصی‌ها یا همان خودسرها، داستان امروز و دیروز نیست. سال‌هاست که جامعه ایرانی از آن‌هایی که خودسر و گروه فشار و لباس‌شخصی و انصار حزب‌الله خوانده می‌شوند رنج می‌برد؛ گروه‌هایی که تابع هیچ قانونی نیستند و در‌واقع خود، هم قانون هستند و هم اجرا‌کننده قانون.

گزارشی از پیگیری‎‎های رهبری و برخی نهاد‎های مسئول در وقایع کوی دانشگاه و کهریزک

حاشیه امنی برای هیچ‎کس نیست

images

رهبری در ملاقات با خانواده جان‮ باختگان مظلوم این حوادث ضمن تفقد از آن‎ها، دستورات لازم را برای هدایت پرونده در مسیر صحیح، مجازات مجرمان و مقصران و نیز احقاق حقوق بازماندگان صادر فرمودند؛ از جمله این‎که در دیدار با خانواده مرحوم روح‎الامینی یادآور شدند: «عنوان مجرمانه اگر ثابت شود، حاشیه امنی برای هیچ‎کس نیست.»

مناظره مسوولان بسیج و انجمن اسلامی دانشجویان درباره واقعه کوی دانشگاه 88

از پشت بام کوی تا منفی چهار وزارت کشور!

AMR_0583

در همین قضیه کوی هم هیچ کس استعفا نداد. شاهد مثالش را هم در حادثه کوی دیده ایم که کسانی با لباس فرم، دانشجوی تحصیلات تکمیلی را از اتاقش در ساختمان تحصیلات تکمیلی خارج کرده و کلاغ پر برده اند. تا جایی که یادم هست نیروهای ناجا بوده اند. این یعنی چه؟ یعنی تحقیر دانشجو؛ یعنی تخریب شخصیتی دانشجو!

امام از لزوم برخورد با نیروهای خودسر می گویند

کرم هایی که باطن این نهضت را به فساد خواهند کشید

koy 68

امام خمینی در سخنرانی در جمع مسئولان و فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب(۶ تیر ۱۳۵۹) به صراحت از سوء استفاده فرصت طلبان از لباس کمیته و سپاه تحت عنوان دفاع از اسلام و انقلاب انتقاد کرده و آنان را کرم هایی می نامند که "باطن این نهضت را به فساد خواهند کشید." امام همچنین می فرمایند از رفتارهای غیرقانونی و غیرشرعی برخی سپاهی های خودسر خسته شده اند.

بازخوانی انتقادی وقایع تلخ گذشته:

کهریزک و کوی درس‎هایی برای تغییر

koy 78-45

مصوبه مجلس ششم در ممانعت از ورود نیرو‎های نظامی به دانشگاه عملا به زیان دانشجویان تمام شد چراکه پیش از این با لباس رسمی به دانشگاه هجوم می‎آوردند. اما معلوم بود که از کدام یگان هستند و درجه‎شان چیست و حتی نامشان. اما حالا با لباس شخصی می‎آیند و ما نمی‎دانیم این‎ها کادر نیروی انتظامی هستند؛ سربازند؛ نیرو‎های اطلاعات هستند؛ بچه‎‎های بسیج هستند و یا نیرو‎های خودسر که هیچ‎کس هم کارشان را گردن نخواهد گرفت!

کوی دانشگاه 78 به روایت شاهدان عینی (2)

دفتر تحکیم بچه‏ها را به آرامش دعوت کرد

tahkim

به نظر من صحیح‏ترین واکنش، واکنش تحکیم وحدت بود که هیچ گَزَکى به دست اینها ندهیم و برویم داخل مسجد بنشینیم. اما قضیه این نبود. اینها از قبل برنامه‏ریزى کرده و آماده بودند. برخلاف نظر آنها که مى‏گویند اگر ما در کوى مانده بودیم اتفاقى نمى‏افتاد، من مى‏گویم در هر حال و به هر شکلى اینها حرکات ایذایى خود را انجام مى‏دادند.

روایت شاهد عینی از هجوم ۲۵ خرداد ۸۸ به کوی دانشگاه تهران

کوی 88

حالا سه سال از اون روزا گذشته. تلخی کتک‎‎هایی که خوردیم و ناسزا‎هایی که شنیدیم هنوز فراموش نکرده‎ام ولی بدتر از همه تخریب ذهنیتم نسبت به نظام بود. هرچند بعد از چند روز ذهن آشفته‎ام سر ‎و‎ سامانی گرفت و این بی‎اعتمادی از بین رفت ولی یادم نمی‎رود این را که یکی از بچه‎‎های مذهبی و ولایی به من گفت: «باید در اعتقاداتت تجدید نظر کنی».

از خرداد ۷۶ تا کوی دانشگاه ۷۸ به روایت حشمت الله طبرزدی

طبرزدی (13)

براساس اطلاعیه رسمی وزارت اطلاعات، دفتر اتحادیه دانشجویان و فارغ التحصیلان، به عنوان محلی برای هدایت جریان آشوب‌ها و ارتباط با بیگانگان معرفی شده و از سویی برخی شنیده‌ها از تصمیمات رادیکال و برنامه‌های بسیار تند و غیرمنطقی طبرزدی در جریان تظاهرات روزهای پس از حادثه کوی دانشگاه تهران حکایت می‌کرد.

درس هایی که باید از 18 تیر می گرفتیم

غم جانکاه کوی دانشگاه

koy 78- 11

من انتظار ندارم دادگاه متهمان کوی دانشگاه 78 یک‎بار دیگر تجدید شود تا متهمان دوباره مجازات شوند. چشم محسن هم قابل بازگشت نیست، اما آن‎چه مسلم است این‎که حادثه کوی به صورت ریشه‎ای دیده نشد و ریشه‎کن هم نشد. پس هر لحظه ممکن است دوباره همان عوامل و علت‎‎های اصلی و فرعی دوباره کنار هم جمع شوند و حادثه‎ای با ابعادی کوچکتر و یا بزرگتر تکرار شود.

کوی دانشگاه 78 به روایت شاهدان عینی (1)

دفتر تحکیم مقصر بود یا باند طبرزدی؟

koy

یکى از بچه‏هاى تحکیم از همان بلندگو بچه‏ها را به آرامش دعوت کرد، که نپذیرفتند. وزیر رفت در حالى که انصار و گارد بیرون در منتظر دانشجوها بودند. دانشجویان فکر مى‏کردند ممکن است وسیله چانه‏زدن‏هاى جناحى شوند و براى همین به حرفهاى لارى توجه نکردند. در عین حال، دانشجویان هیچ برنامه و تشکل خاصى نداشتند.