دستان خالی، انحصار عالی !

تردیدی نیست که وزارت علوم دولت اعتدالگرا از جانب گروههای افراطی به بهانه حرکتهای اصلاحطلبانه مدام تحت فشار بوده، اما در تغییر رؤسای دانشگاهها مصمم است. همچنانکه پیش از این نیز در زمان سرپرستی دکتر توفیقی با شهامت مثالزدنی مقابل ویژهخواری های عدهای را گرفته بود. اما سوال اینجاست که اکنون تحت چه فشارها و تهدیداتی قرار گرفته که تاکنون با این گروهک غیرقانونی مماشات کرده است؟
«دفتر تحکیم وحدت» اصولگرا و «بحران تمایز»

باید هویت ذاتی انجمنها تئوریزه و عملی گردد تا مرزهای خارجی آنها با تشکلهای غیرمکتبی و نیز تمایز با رقبای مکتبی معلوم شود. اما آنچه در سالهای اخیر شاهد بودهایم، از یک سو چشمداشت نیروهای غیرمکتبی و غیرمذهبی – اعم از لیبرال، مارکسیست، ملی-مذهبی و اصلاحطلبان غیرمکتبی – بوده است و از سوی دیگر، نیروهای اصولگرایی که هیچ نسبتی با تفکر و سوابق خط امامی انجمنها و دفتر تحکیم وحدت ندارند.
چگونه تحکیم از وحدت افتاد؟

در حالی که «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» ترجیح میداد طیف سنتی اختلافات درون خود را حل کند و دفتر تحکیم را به سمتی ببرد که هم منشعب نشود و هم معتدل بماند. که البته سرانجام خواست مشارکتیها بر مصلحتاندیشی سازمان مجاهدین غلبه کرد، هرچند که فشار جناحهای مختلف سیاسی به دفتر تحکیم وحدت در افراطی شدن آن و گم شدن صدای نیروهای اصیل و معتدل بیتأثیر نبود.
انجمنهای اسلامی در مهمانی حزبی- دولتی؟

اساساً ماهیت و کارکرد تشکلهای دانشجویی در نظر دولت چیست؟ آیا تنها اینست که تشکلهای اصلاحطلبی وجود داشته باشند که فشار تشکلهای رادیکال اصولگرا را خنثی کنند؟ یا آنکه اعتقاد و التزام جدی به احیای فضای آزاداندیشی و پویایی سیاسی در دانشگاهها وجود دارد، به نحوی که انجمنهای اسلامی و دفتر تحکیم وحدت احیا شوند، حتی اگر در آینده به عملکرد دولت در برخی حوزهها انتقاد داشته باشند؟
دفتر تحکیم جعلی؛ رسوایی پشت رسوایی

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: برای ما جای سوال است که چطور گروهی با هشت انجمن اسلامی توانسته اند در قالب یک اتحادیه اداره تحکیم وحدت را در دست گیرند و سپس برای قانونی شدن تلاش کنند. دادن زمان به این گروه برای قانونی شدن مانند این است که ما به حزب مشارکت اجازه فعالیت دهیم و سپس به آنها بگوییم به مرور زمان مشکلات قانونی خود را برطرف کنید.
هشدار برای تحکیم ۱۱

پس از ماه ها اتفاقات جنجال برانگیز دفتر تحکیم وحدت و حمایت برخی نهادهای خاص از یک گروه غیرقانونی بخصوص در جریان برگزاری انتخابات مجعول مهرماه این گروه که معاون دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت پیش از برگزاری آن را غیرقانونی خواند، سرانجام دیروز معاون فرهنگی وزارت علوم سکوت خود را شکست و هشدار داد اگر نتوانند در زمانی که به آنها داده شده مشکلات قانونی خود را برطرف کنند با آنها برخورد خواهد شد.
از دفتر تحکیم غیرقانونی استعفا دهید

طی سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای اصلاح وضعیت دفتر تحکیم وحدت انجام شده است، اما همواره دستهایی سعی کردهاند که این تلاشها ناکام بماند و هیچ اقدامی در جهت بهبود وضعیت دفتر تحکیم وحدت صورت نگیرد. دستهایی که میخواهند دفتر تحکیم فقط اسمی باشد که در بیانیهها در کنار اسم سایر اتحادیههای همسو با خودشان قرار گیرد. آخرین مرحله این تلاشها منجر به شکل گیری شورای مرکزی فعلی شده است.
تکذیبیه انجمن اسلامی علوم پزشکی شیراز نسبت به عضویت در دفتر تحکیم غیرقانونی

اگر به گفتهی این شخص واقعا 14 انجمن اسلامی عضو این گروه هستند پس کاملا مشخص است طبق قانون ذکر شده، اینان غیرقانونی میباشند. ما منتظر اعلام رسمی حمایت این انجمنها از آنچه دفتر تحکیم وحدت خوانده میشود، میمانیم و اگر اعلام حمایتی صورت نگرفت سنجش صحت این ادعا را به افکار عمومی و مراجع ذی ربط میسپاریم.
شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت: قانونی یا غیرقانونی؟

ادعای دبیر جعلی تحکیم وحدت در شرایطی است که انجمنهای مذکور در طول سالهای گذشته مخالف مواضع رادیکال اقلیت فعلی بوده و تنها با شرایط خاصی حاضر به حضور در شورای مرکزی شده اند. آنان در رأس بیش از 20 انجمن اسلامی هستند که با تنظیم شکوائیه رسمی به هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاهیان، خواهان ابطال انتخابات و برگزاری انتخابات جدید با شرایط قانونی و حضور فراگیر انجمنهای اسلامی هستند.
طیف شیراز؛ از اکثریت خط امامی تا اقلیت اصولگرا

اکثریت انجمنها با اصرار بر عدم تأیید انتخابات مجعول جریان اقلیت، خواستار برگزاری انتخابات فراگیر و قانونی شدهاند که نویدبخش احیای دفتر تحکیم وحدت واحد باشد. در شرایطی که باقیمانده طیف شیراز به سوی محافظهکاران مذهبی ایران غلطیده و باقیماندههای طیف علامه هم به آغوش نومحافظهکاران آمریکایی، احیای دفتر تحکیم وحدتِ اصیل، قانونی و یکپارچه، مطالبه اکثریت انجمنهای اسلامی دانشجویان است.
نمایندگان مجلس از اقدامات سیاسی پرهیز کنند

آیا نمایندگانی که از تغییر مدیران ناکارآمد و بعضا متخلف در وزارت علوم اینچنین برآشفتهاند، از بورسیههای غیرتخصصی و باندبازیهای تیم قبلی وزارت علوم اطلاع نداشتهاند؟ آیا به زعم آنها «اسلامی شدن دانشگاهها» با انتصاب نزدیکان و خویشان معاونین سابق وزارت علوم در هیئت علمی دانشگاهها، محقق میشد؟ آیا مبارزه سرپرست و وزیر علوم با فساد اداری، حرکت در راستای فتنه است؟
درخواست ابطال انتخابات و دعوت به احیای دفتر تحکیم وحدت

خواسته اکثریت انجمنهای اسلامی آنست که انتخابات جعلی را که بهواسطه دخالتهای معاون وزیر علوم برگزار شده، در دستور کار هیئت نظارت قرار داده و ابطال نمایند. خطاب به کلیه انجمنها و از جمله انجمنهای شرکتکننده در نشست پیشین، اعلام میداریم به محض رسیدگی قانونی، نشست سراسری برگزار و برای اولین بار پس از انشعاب 1380 در جهت رفع اختلاف و تشکیل دفتر تحکیم وحدت واحد تلاش خواهیم کرد.
مانع از انتخابات غیرقانونی دفتر تحکیم وحدت شوید

متاسفانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با هماهنگی معاون فرهنگی وزارت علوم، مستقیما و بدون تشکیل جلسه هیئت نظارت مرکزی و بدون حضور و اعلام نظر وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سرپرست محترم وزارت علوم و بدون انتخاب نماینده هیئت نظارت مرکزی مشترک وزارت علوم و بهداشت، اجازه برگزاری انتخابات به 9 انجمن داده است.
تعیین تکلیف مسئول سابق بسیج برای دفتر تحکیم!

نفوذیها برنامه گستردهای برای تضعیف از درون انجمنهای اسلامی داشته و تلاش میکنند با جلوگیری از ورود انجمنهای اسلامی به شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت - به ویزه انجمنهایی مثل انجمن دانشگاه تبریز، دانشگاه گیلان، علوم پزشکی کرمان و... که دو تا سه دهه در شورای عمومی و مرکزی دفتر تحکیم وحدت حضور داشتهاند - این اتحادبه را به یک تشکل کوچک اصولگرا همسو با جبهه پایداری تبدیل کنند.
تندروها از دفتر تحکیم وحدت چه میخواهند؟

جریانی که در هشت سال دولت گذشته از کمتر از 20 انجمن به 45 انجمن رسیده، نمیتواند احیای انجمنهای اسلامی خط امامی را که نوسازی معنوی و تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت را نوید میدهند، تحمل کند. چرا که خود رقیب تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت است و ترجیح میدهد رقیب همچنان ضعیف بماند! به همین جهت است که اقلیت انشعابطلب سال 78، اینک جریان اکثریت تشکیلات را به انشعابطلبی متهم میکنند!